Što se to dešava HŠK Posušju nakon 70 godina: Stadion demoliran, lokalna vlast i institucije šute, račun blokiran…

Što se to dešava u Posušju, tko stoji iza kriminala koji je bacio posuški nogometni klub u ponor nakon 70 godina postojanja, zašto lokalna vlast šuti?

O svemu više u Javnom obraćanju javnosti službene facebook stranice HŠK Posušje:

“Jutros na poziv nekih ljudi koji vole klub i građana koji žive oko stadiona odlučili smo posjetiti gradski stadion i uvjeriti se da li priče koje kruže gradom drže vodu.

Lokalni radio šuti, lokalni portali ponovo šute, ali nas zovu i mole za pomoć. Niti ovaj put nećemo šutjeti! Dolaskom na stadion u jutarnjim satima osjetili smo baš neku „mrtvinu“ u zraku i baš kao da sve umrlo u i oko stadiona. Glas trenera i skiku djece nismo čuli, a lopta se niti ovog jutra nije kotrljala zelenim travnjacima. Zatekli smo tu one koji su svoj život dali za klub i koji nisu pobjegli kada je novca nestalo. Oni i dalje rade tu, ali ne znaju zašto rade. Pravo stanje Hšk Posušje nitko ne iznosi u javnost jer očito to nitko ne smije znati.

Ovo što ćemo sada objaviti sigurno nećete pročitati na niti jednom našem portalu ili čuti na radiju. Račun Hšk Posušje je blokiran od 1.4.2017. i do današnjeg dana nije od blokiran, pitanje je kad će jer nikoga ne zanima sudbina ovog kluba. Početak priprema također nije definiran, jer igrači neće istrčati na teren dok se ne podmire dugovanja. Čak 8 igrača iz prve momčadi napustilo je klub, jer im se nitko nije obratio i oni će svoje karijere nastaviti u Hrvatskoj, točnije u Imotskoj krajini. Prvo kolo počinje 12.8.2017. ,a Posušje neće moći složiti igrački kadar. Gospodo draga zar ovo nije sramota? 70 godina tradicije igranja nogometa u Posušju i pogledajte gdje ste doveli klub koji je odgojio generacije i generacije posušana. Doslovno svi su digli ruke od ovog kluba i sada je došlo u pitanje odigravanje utakmice kroz sve selekcije. Nije samo došlo u pitanje odigravanje seniorske konkurencije, nego svih 6 selekcija Hšk Posušje.

Znači 300-injak djece ne zna da li se natjecati u tekućoj sezoni. Posušje se od grada sporta pretvorilo u grad alkohola. Do kad draga politiko do kad? Nakon razgovora sa nekim ljudima u klubu, obišli smo tribine gradskog stadiona te zatekli smo razbijene sjedalice i prozore na novinarskoj kućici na južnoj tribini. Stadion je u večer postao mjesto okupljanja lokalnih huligana koji razbijaju i uništavaju klupsku imovinu i opijaju se. Ako ne vjerujete nama onda neka se građani koji žive u blizini stadiona obrate i kažu kakve scene viđaju tijekom večeri.

Umjesto da na tribinama čujemo pjesmu, veselje i pljesak mi u noćnim satima gledamo nemile scene gdje se naša mladost opija i uništava ono što je napravljeno za sve građane našeg grada. O klupskim rekvizitima nećemo niti pričati, jer su svedeni na minimum, a djeca nemaju poštene lopte za treniranje. Klub trenutno nema igrački kadar, upravu, predsjednika doslovno sve je izgubljeno. Nedostatak novca i nemar stare uprave doveo je do ponora posuškog sporta.

Možemo slobodno reći politici u gradu nije stalo do najvažnije sporedne stvari na svijetu. Bitnije je sve od kluba koji je uveseljavao grad svake nedjelje. Nitko ne traži titule, Premier ligu ili nešto treće već samo normalan i stabilan klub kakav Posušje zaslužuje. Ovim putem molimo sve medije da nam se uključe i pomognu oko vraćanja u život kluba koji je mnogima vratio osmjeh na lice”.

FB HŠK Posušje