Što se sve kralo u posljednjih par mjeseci na području Rasna, a nitko od počinitelja nije pronađen!

ŠIROKI BRIJEG – Župa Rasno koja trenutno broji 1048 stanovnika prije par mjeseci postala je glava meta lopova svih vrsta. Učestale krađe i pljačke, posebno u posljednjih par mjeseci su sve češće i opasnije, piše Rasnoportal.net.

Strah se uvukao u mještane župe, a razlog je i više nego opravdan, pa se i stanovnici pitaju zar nakon tolikih krađa policija i dalje nije pronašla počinitelje. U zadnja dva mjeseca u župi Rasno je pokradeno oko 40.000KM vrijednosti.

Navest ćemo samo neke od krađa koje su se dogodile u proteklih par mjeseci:

Krađa trafostanice u tvrtki Florahum
Krađa panela tvrtke Dugi Commerce
Krađa pumpe iz bagera na Dužicama
Krađa nekoliko akumulatora iz bagera i dempera na Dužicama
Krađa bušilice, akumulatora i alata na Dužicama iz tvrtke Florahum
Krađa televizora LCD u Rasnu
Pokušaj krađe golfa 2 u Rasnu
Pokušaj pljačke pošte na Dužicama

Zar je potrebno još nešto reći nakon ovog spiska? Za jednu župu od tisuću i nešto stanovnika ovo je za ne povjerovati. Prema svim (ne)djelima koja su počinjena može se naslutiti da je ovdje riječ o „domaćim“ lopovima, koji su u dosluhu sa onima izvan naše župe, te zajedno „operiraju“ na području župe Rasna.

Jer sudeći po ovim krađama netko je morao sve dobro isplanirati i znati kad može krenuti u „akciju“. Nijedna od ovih krađa nije slučajna nego dobro isplanirana baš u vrijeme kad se na tim lokacijama nije nalazio nitko, što govori da je sve, ili većinu krađa planirao netko sa našeg područja. Ne optužujemo nikoga, to je posao policije, ali sve ove prepostavke su i logične.

Pozivaju se mještani na oprez, te da dobro zaključavaju svoje kuće i imovinu. Nadajmo se da će policija uskoro pronaći počinitelje i da će ovim krađama doći kraj.

Rasnoportal.net