SRAMOTNO: Gruđanke bez “ispljena metka” odnjele pobjedu jer domaća ekipa nije ni došla na teren

BANJA LUKA – Grudske rukometašice se još jednom (nakon 11.kola prošle sezone, kada na parket dvorane u Banja Luci nije došla domaća ekipa Vrbasa) vraćaju sa gostovanja u Premijer ligi BiH bez odigrane utakmice.

Ovaj put ekipa domaćin je bila ŽRK Rogatica čiji je službeni predstavnik koji je bio i jedna osoba u organizaciji utakmice, došao u dvoranu u 16.40 sati, znači 20 minuta prije početka utakmice, što je samo po sebi protivno propozicijama natjecanja (Članak 64.), ali ono što je važnije je činjenica da je nomoguće obaviti sve poslove pripreme utakmice jednoj osobi za 20 minuta.

Kad je uz to delegat utakmice samo nekoliko minuta prije početka utakmice konstatirao da niti jedna igračica domaće ekipe nema urednu iskaznicu i to zbog nepostojanja ovjere o obavljenom liječničkom pregledu, bilo je jasno da nema uvjeta za odigravanje utakmice. U 16.55 sati jedina osoba-organizator utakmice je otišla iz dvorane bez napravljenog zapisnika i ostalih poslova sa obrazloženjem da “ide tražiti nekoga da ovjeri liječničke”. Ovako tragikomičana situacija očito nije neobična za domaćine što su potvrđivale i igračice i nazočni gledatelji kao i službena medicinska osoba domaćina koji su rekli da su igračice ŽRK Rogatica zadnje liječničke preglede radile prošlog ljeta. Nakon 80-ak minuta “zagrijavanja” vodstvo ekipa HŽRK Grude Autoherc je uz potpunu suglasnost službenih osoba utakmice i komesara Premijer lige (telefonski) povuklo svoje igračice sa terena i završilo ovaj svoj “nastup”.

Ovakav odnos prema organizaciji utakmica Premijer lige od strane domaćina predstavlja daljnje omalovažavanje i srozavanje ionako minimalnog “ugleda” ženskog rukometa u BiH.

Pobjeda za zelenim stolom od 10:0 za ekipu HŽRK Grude Autoherc je u biti gubitak za aktualne prvakinje BiH jer su ostale bez utkamice koja im je bila potrebna i na koju su doputovale,ostale su i bez puno više golova od ovih 10 koji će im biti uklnjiženi, ali jednostavno se jednom mora prekinuti sa praksom da klubovi nemaju ista prava i obaveze.

Protivno je interesima ženskog rukometa u BiH igrati utakmice bez temeljnih administrativno tehničkih uvjeta za čiji nedostatak je isključivi krivac nemar i nedogovornost pojedinaca bilo iz klubova bilo iz Rukometnog saveza BiH. Ako želimo ikakav pomak nabolje, onda se mora bar osigurati primjena postojećih pravila natjecanja.

12.kolo Premijer lige BiH: ŽRK Rogatica – HŽRK Grude Autoherc – utakmica nije odigrana

Hzrk-grude.com