ŠOKANTAN DOKUMENTARAC: UDBA-š Lasić, biskup Perić, fra Jozo Zovko i “Od Fatime do Međugorja”

Po prvi put uopće prezentiraju se dokumenti KGB-a koji pokazuju kako su velike svjetske tajne službe itekako bile zainteresirane za sve što se događalo u Međugorju.

Film pod naslovom “Od Fatime do Međugorja”, redatelja Ami Drozda iz Izraela. Film je napravljen u produkciji “Nazareth filma”, američko-izraelske kompanije.

Naime, odmah nakon dva tjedna od kako su djeca posvjedočila da im se ukazala Gospa u Međugorju, u Beograd stiže visoka delegacija KGB-a koja se sastaje s predstavnicima UDBA-e! Njih ne zanima vjera, njih zanima kako Međugorje može ugroziti komunistički poredak! I u Jugoslaviji i u svijetu.

Dokumenti koji su u filmu prikazani svjedoče o višegodišnjem praćenju Međugorja od strane KGB-a i UDBA-e.

Kakvu ulogu u svemu tome je imao poznati UDBA-š Ivan Lasić Gorankić iz Širokog Brijega. Radi čega je fra Jozo Zovko završio u zatvoru….

Ovaj film nešto je potpuno novo u tretiranju Međugorja. Ta priča otkriva nešto o čemu se šuškalo i nagađalo, ali nikada nitko nije izašao s materijalnim dokazima oko suradnje biskupa s UDBA-om. O KGB-u da se i ne govori. Zar je moguće da su na takav način komunicirali biskupi i komunističke tajne službe?!

Bit će zanimljivo čuti sto će mostarski biskup Perić reći na tvrdnje autora filma oko njegovih kontakata sa sovjetskom tajnom službom, kao i o tvrdnji da patološki mrzi franjevce zbog njihovoga utjecaja na hercegovačke Hrvate.

SirokiBrijeg.info