Skype konačno omogućuje besplatne grupne videopozive za iOS i Android

Skype je objavio dolazak besplatnih grupnih videopoziva na mobilne uređaje s iOS-om i Androidom. Novost će prvo postati dostupnom u zapadnoj Europi i na sjevernoameričkom tlu, a u ožujku će na red doći i ostatak svijeta.

Korisnici Skypea na mobilnim uređajima s iOS-om i Androidom ubuduće će se moći osloniti na novu opciju koja prvo stiže u zemlje zapadne Europe i u Sjevernu Ameriku, a tijekom ožujka postat će dostupnom i u ostatku svijeta. Nedugo nakon najave što se sprema, aplikacija za razgovore u Microsoftovu vlasništvu predstavlja besplatne grupne pozive za iOS i Android, koji dolaze s većim brojem potencijalnih sudionika razgovora, piše Netokracija.com.

Kako je bilo najavljeno, u grupnom videopozivu moći će sudjelovati do 25 ljudi, a kako bi sve funkcioniralo bez zastoja, Skype je obećao HD kvalitetu slike i mogućnost da prilagodimo izgled ekrana našim potrebama. Stiže i prilika da s našeg mobilnog uređaja porukom iz neke druge aplikacije ili ‘mailom’ pozovemo bilo koga u grupni videopoziv, bilo da već ima vlastiti profil na Skypeu ili se mora osloniti na Skype na ‘webu’.

S obzirom na to da je grupni razgovor u kojemu može sudjelovati 25 ljudi prilično velik izazov za audio podršku, Intel i Microsoft će se za to osloniti na SILK Super Wide Band zvučni ‘codec’, koji će, uz podršku Intelovih procesora, biti u pogonu na Azure serverima u oblaku. Time bi i zvučni dio razgovora trebao ići bez zastoja, dok će se grupni videopoziv vizualno moći prilagoditi potrebama razgovora s isticanjem govornika u prvi plan ili sa zadržavanjem nekog drugog sudionika videopoziva na zaslonu, u slučaju da je to potrebno.

SirokiBrijeg.info