Izviđač je u sklopu 11. kola Seha-Gazprom lige doživio još jedan poraz, ovaj put poraženi su u od momčadi Nexea u Našicama. Trener Bjeliš u zadnje vrijeme je na velikim mukama, mora tražiti rješenja, miksati i improvizirati, jer mu nedostaje “vanjski šut”. Teško je igrati protiv momčadi koje su objektivno puno jače i igraju odličnu obranu a znadeš da nemaš na raspolaganju igrače koji mogu šutnuti s vanjskih pozicija. Sinoćnja utakmica je pokazala da je igrati u takvim okolnostima „nemoguća misija“. Čvrstom obranom Nexe je „Skaute“ spustio na samo sedamnaest postignutih pogodaka u 60 minuta igre. No, ipak, „Skauti“ nisu razočarali, posebice u drugom dijeli, koje su čak i dobili i oni su Nexe sveli da u drugom dijelu zabije, tek, osam pogodaka.

Početak je nagovijestio da će utakmica biti s malo pogodaka jer je Nexe je do prvog pogotka stiglo u 3. minuti preko Halila Jaganjca, a „Skauti“ svoj prvi pogodak za rezultatsko poravnanje na 1:1 postiže preko Vedrana Delića u 5. minuti. Domaćin pogotkom Marina Šipića dolazi do prednosti od dva pogotka (4:2) u 9. minuti. Uglavnom prednost domaćina kretala se je od 2-3 pogotka do posljednje trećine prvog dijela da bi u završnici poluvremena domaći rukometaši stigli do prednosti od šest pogodaka (14:8) s kojom je i završilo poluvrijeme. Mora se priznati da su ovoj prednosti domaćina dosta kumovali rukometaši Izviđača s nekoliko promašenih zicera i nesmotrenih poteza.

Drugo poluvrijeme je obilježila bolja igra „Skauta“. Izviđač je u nekoliko navrata imao priliku vratiti utakmicu u rezultatsku neizvjesnost jer su imali napad da prednost domaćina „spuste“ na samo dva pogotka prednosti. Skoro cijelo drugo poluvrijeme priliku da na vanjskim pozicijama igraju ima li su Milan Vukšić, Miloš Kos, Domagoj Alilović, Nikola Primorac sve mladi rukometaši Izviđača, a u obrani ton igri davao je također osamnaestogodišnjak Gabrijel Mišetić.

Na koncu Nexe je upisao novu pobjedu rezultatom 22:17, a „Skauti“ mogu biti zadovoljni igrom s obzirom s kakvim protivnikom igraju i hendikep koji imaju.

Najefikasniji igrač Izviđača sa pet pogodaka bio Vedran Delić, dok su po dva pogotka postigli Domagoj Alilović, Josip Čutura i Gabrijel Mišetić.

Kod Nexea najefikasniji je bio veteran Vedran Zrnić sa sedam pogodaka, Halil Haganjac je postigao četiri, a Marin Šipić i Vladan Lončar su postigli po tri pogotka. Vratar Moreno Car skupio 11 obrana.

RK Nexe – RK Izviđač 22:17 (14:8)

RK Nexe: Lelić, Car (11 obrana), Šipić 3, Gadža, Leban, Eter, Zrnić 7/4, Mrđenović, Barišić Jaman, Jelinić 2, Vida, Lončar 3, Lavrič, Tomić 2, Jaganjac 4, Celebi 1.
Trener: Hrvoje Horvat

RK Izviđač: Anđelić (1 obrana), Kvesić (4 obrane, 1 gol), Miličević 1, Alilović 2, Kos 1, Bečić 1, Čutura 2, Vukšić, Primorac, Mataga 1, Maretić, Kaluđerović 1, Kordić, Lovrić, Mišetić 2, Delić 5/5.
Trener: Mario Bjeliš

Isključenja: RK Nexe 8 minute, Izviđač 2 minuta.
Sedmerci: RK Nexe 5/4, Izviđač 5/5.

Sljedeći susret u sklopu 12. kola Seha-Gazprom lige rukometaši Izviđača igraju u subotu, 15.12.2018. godine u svojoj dvorani protiv PPD Zagreba. Bit će to jedan rukometni spektakl jer u Ljubuški stiže prvak Hrvatske u kome nastupaju četiri naša bivša člana David Mandić, Josip Ereš, Matej Hrstić i Senjamin Burić.

Izvidjac.com