“Skauti” nastavljaju pobjednički niz, u Sarajevu pala Bosna

SARAJEVO – Izviđač je u Sarajevu nastavio svoj pobjednički niz. Sarajevska Bosna bio je suparnik koji, u za njih „biti ili ne biti“ utakmici, je pružio snažan otpor „Skautima“, koji su tek u završnici utakmice slomili njihov žilavi otpor. Mala dvorana KSC „Skenderija“, u kojoj, da se poštuju propisi RS BiH, rukometne utakmice Premijer lige se ne bi mogle igrati, zbog njenih manjih dimenzija od onih koje propisuju pravila rukometne igre, bila je „tijesna“ za igru Izviđača. Tijekom cijele utakmice „Skauti“ nisu mogli „razviti“ svoju brzu kontru ili polu-kontru, nekako kao da im nedostajalo prostora.

U prvih 15-tak minuta igralo se „gol za gol“ , tako da je u 16. minuti semafor pokazivao rezultat 5:5. Od 16. do 20. minute Izviđač pogodcima Šarca, Čuture i ponovno Šarca stiže do tri pogotka prednosti (5:8). Da je bilo samo malo više u koncentracije i prisebnosti u fazi napada, u ovoj fazi igre, vjerujemo da bi Izviđač stigao do značajnije prednosti. Umjesto da na poluvrijeme odu s značajnijom prednošću, rukometaši Izviđača su upornim domaćinima dopustili da na odmor odu s dva gola zaostatka.

Drugi dio Bosna je otvorila s tri „vezana“ pogotka i stigla u 36. minuti do gola prednosti (11:10). Sljedećih petnaestak minuta igralo se „gol za gol“, ali onda su “eksplodirali” Milan Tolić „Mimi“, koji je zamijenio izvrsnog Ivankovića u prvom poluvremenu, i Ante Grbavac. Tolić je za dvadesetak minuta skupio devet obrana, a Ante Grbavac „projektilima bušio“ odličnog vratara Cvetkovskog. U zadnjih deset minuta, serijom 8:2, Izviđač stiže do nove pobjede, do koje nisu došli nimalo lako. Ovakva utakmica sigurno će im biti iskustvo više u predstojećim susretima.

Kod Izviđača najviše pogodaka postigli su: Ante Grbavac sedam, Josip Šarac pet, a David Mandić i Josip Ereš po četiri. Milan Tolić skupio je za dvadesetak minuta 9 obrana, skinuvši i „semerac“ , dok je Marko Ivanković imao obranu manje.

Kod Bosne najefikasniji je bio Memić s osam pogodaka, dok je vratar Cvetkovski skupio 16 obrana.

RK Bosna – HRK Izviđač 20:26 (8:10)

RK Bosna: Cvetkovski (16 obrana), Halilović, Gušić 2, Balta, Džubur, Rahimić 1, Čavčić 1/1, Hajdarević 3/2, Kordić 1, Šahinović 2, Selimović, Čakal, Birdahić 1, Memić 8, Bezdrob 1, Halilković.

Trener: Zuhdija Korkarić.

HRK Izviđač: Ivanković (8 obrana), Tolić (9 obrana, 1 sedmerac), I. Ereš, Miličević, J. Ereš 4/3, D. Mandić 4, Marković, Čutura 2, Jarak 1, Šarac 5, A. Grbavac 7, J. Grbavac 3, M. Pavlak, Hrstić 3, Rodin.

Trener: Zdenko Grbavac.

Isključenja: Bosna 8 minuta, Izviđač 4 minuta.

Sedmerci: Bosna 4/3, Izviđač 3/3.

Izvidjac.com