„Skauti“ dobrom igramo tek u drugom dijelu uvjerljivo savladali Goražde

Izviđač Central osiguranje sinoć je uvjerljivo savladao momčad Goražda u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom, ali je zaigrao kako zna i umije tek u nastavku susreta.

Prvo poluvrijeme proteklo je u „golijadi“ u kojoj su i jedna i druga momčad bazirale igru samo kako „zabiti“, a ne kako spriječiti pogodak. U takvoj igri pogoci su padali kao na tekućoj vrpci.

„Skauti“ su dosta dobro krenuli i u 4.minuti već je bilo tri pogotka prednosti (4:1) da bi ta prednost narasla do plus pet u 16.minuti (12:7). Nakon toga u obrani je počelo „curiti na sve strane“ , Goražde je počelo pogađati iz svih pozicija tako da do kraja poluvremena postiže 10 pogodaka, a „Skauti“ 7 i na odmor se odlazi pri rezultatu 19:17.

Trener Silvijo Ivandija očito je imao je što za reći svojim rukometašima u svlačionici u poluvremenu utakmice. Nakon „očitane lekcije“ u drugom poluvremenu kao da je na parket istrčala sasvim druga momčad „Skauta“. Goražde se držalo još 4-5 minuta, ali onda se ispred njih 10-tak minuta ispriječio neprobojan bedem. U intervalu između 36. i 46. minute postiže 8 uzastopnih pogodaka i prednost Izviđača je narasla na 9 pogodaka (29:20). Do kraja Izviđač malo „popušta“, a i trener Ivandija daje „minutažu“ mladim snagama tako da je na koncu završilo pobjedom „Skauta“ 39:28.

David Mandić i ovaj put je bio najbolji i najefikasniji igrač susreta s 12 pogodaka, Vasilije Kaluđerović je pridodao njih 5, dok je odličnu partiju pružio i Marko Vukić s 4 pogotka. Po tri pogotka postigli su Mario Pavlak, Josip Čutura i Ivan Miličević. Vratari Kvesić obranio je devet udaraca na od toga većinu u drugom poluvremenu.

Kod gostiju iz Goražda po šest pogodaka postigli su Radoslav Laković i Ajdin Bukva, dok se pet puta u listu strijelaca upisao Harun Đana.

RK Izviđač Central osiguranje – RK Goražde 39:28 (19:17)

RK Izviđač CO: Kvesić (9 obrana, 1 sedmerca), Milas (3 obrane, 1 sedmerac), Miličević 3, Mišetić, Alilović 2, Mandić 12/4, Marković 2, Čutura 3, Leković 2, Jarak 1, Kaluđerović 5, Grbavac 1, Vukić 4, M. Pavlak 3, A. Pavlak, Jozinović 1.

Trener: Silvijo Ivandija.

RK Goražde: Simonović (3 obrane), Hamzić, Karkelja, Laković 6, Osmanković, Pušilo, Bukva 6/4, Jamak 3, Šenović, Hošo 2, Delić 1, Pilav 1,Kunovac, Đana 5, Krivokapić 3, Krakonja.

Trener: Nermin Đana.

Isključenja: Izviđač 4 minuta, Goražde 4 minuta.
Sedmerci: Izviđač 4/4, Goražde 6/4.

Sljedeće šesto kolo u kome Izviđač igra u Derventi protiv istoimene momčadi na rasporedu je tek 4. i 5. studenog zbog utakmica Reprezentacije BiH.

Izvidjac.com