U Širokom Brijegu osnovan Sindikat doktora medicine i stomatologije ŽZH

U četvrtak, 8. veljače, u hotelu Park u Širokom Brijegu, održana je osnivačka skupština novog Sindikata, a za predsjednika je izabran Frano Musa, dok je za potpredsjednika izabran Tomislav Pejić.

Nakon osnivanja Sindikata, slijedi im registracija, traženje reprezentativnosti, te u konačnici pregovori za kolektivni ugovor.

Podsjetimo, sindikat doktora medicine i stomatologije Hercegovačko – neretvanske županije (HNŽ) pokrenuo je generalni štrajk koji bi trebao početi 12. veljače 2018. godine.

Glavni razlog štrajka je neshvatljiv odnos Vlade HNŽ-a prema liječncvima u Hercegovini, posebno nadležnog ministra dr. Gorana Opsenica, koji je svoj iracionalni stav potvrdio dopisom od 23. siječnja ove godine, kojim praktično onemogućava doktore da imaju svoj Kolektivni ugovor, kakav već imaju liječnici u drugim županijama”, kažu u Sindikatu doktora medicine i stomatologije Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

Kako su kazali istovremeno će 4.000 liječnika iz cijele Federacije BiH štrajkati s liječnicima iz HNŽ kroz štrajk solidarnosti.

Bljesak.info