U Širokom Brijegu održana promocija poziva za mlade – Budi PRO-Active!

ŠIROKI BRIJEg – U prostorijama Gradske vijećnice održana je promocija poziva za mlade – Budi PRO-Active! u okviru projekta PRO-Budućnost.

Kroz ovaj projekt Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), Chatolic Relief Services (CRS) i Fondacija Mozaik objavili su poziv za PRO-Active fond 2016 II. Poziv je upućen neformalnim grupama mladih koji su aktivni i spremni da pokrenu procese pomirenja i međusobnog razumijevanja i tako postanu dio pozitivnih promjena u svojim zajednicama.

Predstavnik Fondacije Mozaik u prezentaciji je govorio o tehničkim stvarima natječaja, prvenstveno, tko su neformalne grupe koje mogu aplicirati, način na koji to mogu učiniti, financijska ograničenja i vremenski rokovi. Također, navedeni su primjeri uspješnih projekata koji su realizirani. Svi zainteresirani više informacija mogu vidjeti na stranici Fondacije Mozaik. Na prezentaciji su bili prisutni predstavnici Srednje strukovne škole Široki Brijeg, Lokalnog tima Asocijacije srednjoškolaca u BiH Široki Brijeg, Vijeća mladih Grada Širokog Brijega, Druge osnovne škole Široki Brijeg, OŠ Biograci, Udruge osoba s invaliditetom ŽZH, Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju Centra Marija naša nada i službenici Gradske uprave.

PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost) je četverogodišnji projekt Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) s ciljem izgradnje pomirenja i povjerenja među građanima svih etničkih grupa u BiH, koji se temelji na pretpostavci da izgradnja trajnog mira počinje otvaranjem iskrenog dijaloga te razumijevanjem druge strane. Projekt implementira Chatolic Relief Services u suradnji s Fondacijom Mozaik, Caritasom Bosne i Hercegovine, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem Bosne i Hercegovine.

Grad Široki Brijeg