Širokobriježanka nova je predsjednica pulske podružnice HDZ-a

Marija Slišković nova je predsjednica pulske podružnice Hrvatske demokratske zajednice. Ona je, sa 137 glasova, odnosno sa samo dva glasa više, pobijedila svoju protukandidatkinju Tatjanu Tomaić s kojom je ušla u drugi krug izbora.

Kako doznajemo portal GrasIstre.hr od izbornog povjerenstva od 924 člana s pravom glasanja, na glasovanje je izašlo ukupno 277 članova, Slišković je dobila 137, Tomaić 135, dok je pet glasačkih listića nevažećih.

Podsjetimo, u prvom krugu izbora koji se održao protekle nedjelje, izašlo je bilo nešto više od petine glasača, a od 211 važećih listića najviše su glasova dobile Slišković (82) te Tomaić – 58 glasova. No, obzirom da je za pobjedu potrebno dobiti 50 posto plus jedan glas onih koji su izašli na izbore, pobjednika nije bilo i ove dvije kandidatkinje ušle su u drugi krug izbora. U prvom krugu natjecala su se čak četiri kandidata – Mirko Jurkić, Ivona Gudelj, Tatjana Tomaić i Marija Slišković.

Izbori su raspisani nakon što je u siječnju prošle godine predsjednik istarskog HDZ-a Jurica Šiljeg raspustio je dvije podružnice, ovu u Puli i onu u Žminju.

Marija Slišković, 48.-godišnjakinja je iz Širokog Brijega gdje se školovala i završila srednju građevinsku školu arhitektonskog smjera dok je zvanje inženjera građevine stekla u Zagrebu. U Puli živi već deset godina, a članstvo u podružnici aktivirala je prije dvije godine.

GlasIstre.hr