Širokobriježaninu određen prisilni smještaj u trajanju od šest mjeseci zbog ubojstva u pokušaju

Županijski sud u Širokom Brijegu dana 9.10.2017. godine donio je utvrđujuću presudu. Tom presudom utvrđeno je da je optuženi G.S. (27) dana 24.6.2017. godine u Širokom Brijegu, u neubrojivom stanju počinio protupravno djelo Ubojstvo u pokušaju.

Dakle, bitno je istaći, da se ovdje ne radi o osuđujućoj presudi, već o utvrđujućoj presudi. Optuženi nije počinio kazneno djelo, već protupravno djelo, s obzirom da je isti u vrijeme počinjenja djela bio neubrojiv.

Optužnicom ovog tužiteljstva optuženi se teretio da je u neubrojivom stanju zbog duševne bolesti kroničnog psihotičnog poremećaja napao bratovu suprugu A. U jednom momentu dok se ista nalazila na balkonu prišao joj je sa nožem u ruci govoreći: „da vidimo tko je jači“. Kada ga je A. ugledala sa nožem u ruci pokušala je pobjeći, ali ju je optuženi sustigao i zadao joj ubodne rane u predjelu trbuha.

Također, na prijedlog tužiteljstva Županijski sud u Širokom Brijegu donio je rješenje koji je optuženom G.S. privremeno odredio prisilni smještaj u trajanju od šest mjeseci, što je za portal SirokiBrijeg.info potvrdio Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH.

SirokiBrijeg.info