Širokobriježaninu za napad nožen produžen pritvor na još dva mjeseca

Vezano za događaj od 24. lipnja 2017. godine u Širokom Brijegu kada je osumnjičenik G.S. (26) nožem napao svoju nevjestu, u pravcu transparentnosti i otvorenosti pravosuđa, te mogućnosti kvalitetnog praćenja rada pravosuđa, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnošću ŽT ŽZH Široki Brijeg Josip Aničić, dao je sljedeće informacije:

Županijski/Kantonalni sud u Mostaru odlučujući po obrazloženom prijedlogu za produženje pritvora ovog tužiteljstva odlučio je da se osumnjičeniku G.S. (26) osumnjičenom za kazneno djelo Ubojstva u pokušaju iz čl. 166 st. 1 u vezi sa čl. 28 Kaznenog zakona F BiH produži pritvor za još 2 (dva) mjeseca, koji može trajati najduže do 24. rujna 2017. godine. Pritvor je produžen iz razloga postojanja okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičenik na štetu oštećene ponoviti pokušaj djela koje mu se stavlja na teret ili da će djelo dovršiti.

Podsjećam, osumnjičenik G.S. se sumnjiči da je dana 24. lipnja 2017. godine, oko 21,00 sati u Širokom Brijegu, u obiteljskoj kući u kojoj živi sa svojim bratom i njegovom ženom, napao bratovu ženu. Te večeri oštećena A.S. nalazila se na balkonu, kada je u jednom trenutku sa kuhinjskim nožem u ruci ugledala osumnjičenika G.S. koji se kretao prema njoj, pa je dozivajući upomoć pokušala pobjeći, ali ju je osumnjičenik sustigao u kutu balkona, te joj zadao dvije ubodne rane u predjelu trbuha, nanijevši joj na taj način tjelesne ozljede zbog kojih je prevezena u SKB Mostar, – kazao je Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnošću ŽT ŽZH Široki Brijeg.

SirokiBrijeg.info