ŠIROKOBRIJEŠKI SVATOVI: Mladoženja i mlada na vjenčanje autobusom

ŠIROKI BRIJEG – U hercegovačkim svatovima navikli smo na raznorazna prijevozna sredstva u i na kojima se mogu vidjeti mladenci u pratnji svojih kumova i ostalih uzvanika. Duge bijele limuzine polako postaju “out” a zamjenjuju ih “obična” ili sasvim neobična prijevozna sredstva.

Jednog od ovih neobičnih dosjetio se mladoženja Ivan Crnjac – Stipuljić koji je protekle subote svoju odabranicu Ivanu Šantić odlučio smjestiti pored sebe u, ni manje ni više, nego u autobus.

svizb 12012016 4

“Dao joj je dovoljno prostora da razmisli” – reče u doskočici jedan od prisutnih uzvanika dok su mladenci, u pratnji kumova i tamburaša, polako u koloni krenuli prema crkvi na Širokom Brijegu gdje su izrekli svoje sudbonosno DA.

Za ovaj njihov svečani čin načinjena je i vjerna replika autobusa i mladenaca u obliku torte koju su kasnije zajednički razrezali te, s rodbinom i prijateljima, nastavili druženje do ranih jutarnjih sati.

svizb 12012016 3

Za mladoženju slijedi nekoliko dana odmora a potom povratak u isti autobus, ali ovaj puta za upravljačkim sjedalom, gdje će za sebe i svoju odabranicu nastaviti zaraditi “kruha”, kao i za skoru prinovu u obitelji.

Izbicno.info