„Širokobriješke mame“ kod gradonačelnika Kraljevića

ŠIROKI BRIJEG – Gradonačelnik Širokog Brijeg Miro Kraljević priredio je prijem za Širokobriješke mame okupljene pod imenom „Mame širokog srca“. Te iste mame su u prosincu prošle godine, u predblagdansko vrijeme, organizirale humanitarnu akciju pod nazivom „Slatki Božić svima“.

Cilj akcije je bio zasladiti predbožićno vrijeme svojim sugrađanima te pomoći socijalno ugroženim obiteljima. Veselo druženje na Trgu, uz prodaju kolača, kuhano vino i čaj, kao i torte i slastice, prošlo je u najboljem svijetlu i više nego očekivano.

Gradonačelnik Kraljević uputio je „Mamama širokog srca“ čestitke povodom uspješno realizirane humanitarne akcije, uz riječi podrške i potpore za njihov daljnji rad.

„Važno je naglasiti, transparentnost, opravdanost utroška prikupljenih sredstava i činjenicu da je pomoć završila u pravim rukama, a time ćemo se voditi u budućnosti i jedino tako želimo i raditi“, rekla je između ostalog Marija Pinjuh, jedna od pokretačica hvalevrijedne akcije.

Već ranije spomenutom akcijom uspjeli su pomoći 35 obitelji iz Širokog Brijega, najvećim dijelom kroz „pakete“ u kojima su bile osnovne i najpotrebnije potrepštine. Naravno, tu su bili i paketići i za najmlađe, kao i novčana pomoć onima kojima je bilo uistinu najviše potrebno.

Njihov rad ovime neće prestati, trenutno sudjeluju u akciji pomoći za Nikolu Raguža kojemu je potreban novac za operaciju matičnih stanica u Austriji čiji iznos prelazi 14 000 eura. Također, najavili su još veći humanitarni rad, kako u obliku akcija, tako i donatorskih večera.

SirokiBrijeg.info