Široki Brijeg prekinuo pobjedničku seriju Željezničara

Široki Brijeg je prekinuo pobjedničku seriju Željezničara i s tri boda osvojena u derbiju napravio veliki korak ka plasmanu u Ligu za prvaka. Presudio je ponovno – a tko bi drugi? – neuništivi Wagner i donio veliku radost “Plavo-bijelima”.

A, derbi je bolje otvorio Željezničar. U prvih pola sata gosti su se nametnuli ofenzivnom igrom i – prigodama. Stevanović je u 7. minuti prošao Markovića i odlično centrirao, a Križman pogodio gredu. Samo šest minuta kasnije Blagojević je s 22-23 metra iz slobodnog udarca još jednom uzdrmao gredu, da bi se u 22. minuti, nakon neuspjelog namještanja zaleđa od strane domaće obrane u izglednoj situaciji spetljala trojica-četvorica igrača gostiju, propustivši još jednu veliku prigodu za vodstvo.

Široki se probudio u zadnjih 15 minuta prvog dijela. A kazna za Željine promašaje stigla je u 38. minuti kada je Ćorić odlično centrirao s desne strane, Wagner se pravodobno bacio ispred Radinovića i udarcem glavom u padu sa šest metara pogodio za veliko slavlje na Pecari – 1:0.

U nastavku se ni jedna momčad nije uspjela nametnuti, Želji to nije uspjelo čak ni u zadnjih petnaestak minuta koliko je imao igrača više. Nije bilo ni izglednijih prigoda ni s jedne strane, ostalo je 1:0 za Široki Brijeg.

STRIJELAC: 1-0 Wagner (38).

CRVENI KARTON: Baraban (Široki Brijeg, 83.).

ŠIROKI BRIJEG: Soldo, Kožul, Pandža, Ćorić, Krstanović, Ivanković (61. Sesar), Baraban, Wagner (90. Barišić), Menalo (70. Ćorluka), Bralić, Marković. Trener: Denis Ćorić.

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Boccaccini, Kosorić, Memija, Marković, Blagojević (86. Nikolić), Lendrić, Radinović (70. Bekrić), Križman (70. Lazić), Stevanović. Trener: Slavko Petrović.

NK Široki Brijeg