Široki Brijeg, Posušje i Imotski zajedno u znak sjećanja na ministra Šuška

Memorijal Gojka Šuška po prvi put igran je u juniorskoj konkurenciji, a najviše su pokazale domaće nade, svladavši vršnjake iz Posušja i Imotskog. Uz momčadski trofej, mladim Širokobriježanima pripale su i sve pojedinačne nagrade (Ivan Puljić – vratar, Danijel Lukić – strijelac, Mario Sesar – igrač), što samo potvrđuje dominaciju „Plavo-bijelih“.

Za Široki Brijeg su igrali: Džidić, Krešić, Vištica, Alilović, Lasić, Tokić, Raspudić, Soldo, Lukić, Sesar, Međugorac, Puljić, Zovko, Naletilić, Ivoš, Planinić, Vukoja, Ćavar, treneri: Kokić i Ćorić.

Sve utakmice Memorijala odigrane su na igralištu s umjetnom travom u Kampu Musa – Karačić, a naš klub bio je uzoran organizator. Pokrovitelj je bilo Ministarstvo hrvatskih branitelja Domovinskog rata Zapadnohercegovačke županije. Inače, sve je započelo okupljanjem sudionika i Lijepom našom te minutom šutnje za pokojnog ministra obrane RH Gojka Šuška i sve branitelje koji su položili svoj život na Oltar domovine u borbi za hrvatsku slobodu i samostalnost. Turnir je, nakon kratkog obraćanja, svečano otvorio Marko Ćavar, izaslanik Vlade Županije zapadnohercegovačke i član Upravnog odbora NK Široki Brijeg.

Svim sudionicima osigurana je hrana i sokovi pa su mladi nogometaši, uz natjecateljski dio, u sklopu Memorijala imali i prigodno druženje izvan terena. Vodstva klubova sudionika (Posušje, Imotski, Široki Brijeg) zajedno s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata, pokrovitelja i organizatora po završetku turnira zapalila su svijeće kod spomenika Gojka Šuška u središtu Širokog Brijega, a potom je priređena i zakuska uz koju je bilo riječi o dosadašnjoj i budućoj suradnji, kazali su iz NK Široki Brijeg.

SirokiBrijeg.info