Gradski odbor HDZ BiH Široki Brijeg je u subotu, 22 rujna 2018. godine održao preizborne skupove za temeljne ogranke Knešpolje, Ciglana Gradac i Provo – Dobrič – Grabova Draga.

Mnoštvu simpatizera i članova Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine obratili su se gradonačelnik Širokog Brijega i predsjednik GO HDZ BiH Široki Brijeg Miro Kraljević te nositelj liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH Predrag Kožul.

Gradonačelnik Kraljević je pozdravio okupljene i izrazio je važnost ovih izbora zbog naše malobrojnosti i potrebno je puno više raditi kako bi zaštitili konstitutivnost Hrvata. ”Ukoliko Hrvati ne izaberu svog člana Predsjedništva BiH iduće četiri godine će proći u velikim komplikacijama i krizi”, istaknuo je Kraljević.

Nositelj liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH Predrag Kožul je izrazio zadovoljstvo jer u Širokom Brijegu postoji kontinuitet od gotovo trideset godina suživota HDZ-a i žitelja na ovom području. ”Mi u ovoj državi imamo početnu razinu slobode i prava, ali proces jednakopravnosti je otvoren i očekuje nas mukotrpan posao nakon ovih izbora. Hrvati moraju birati svoje hrvatske političke predstavnike kako bi osigurali jednakopravnost naroda”, zaključio je Kožul.

Dario Knezović, kandidat na listi HDZ BiH – HNS za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH i tajnik Gradskog odbora HDZ-a BiH Široki Brijeg iznio je tehničke detalje za izbornu kampanju.

Na samom kraju predizbornog skupa predstavljeni su kandidati Gradskog odbora HDZ-a BiH Široki Brijeg za sve razine vlasti na nadolazećim izborima u listopadu koji za Hrvate nikada nisu imali presudniju ulogu i stoga ne smijemo dopustiti da drugi odlučuju o nama.

Predizborne tribine u organizaciji Gradskog odbora HDZ BiH Široki Brijeg nastavljaju se u nedjelju u temeljnom ogranku Uzarići, stoji u priopćenju GO HDZ BiH Široki Brijeg.

GO HDZ BiH Široki Brijeg