Ponovnim brojanjem glasova na 93 biračka mjesta u 20 općina i gradova u BiH s izbora održanih 7. listopada ove godine, došlo je do promjena utvrđenih rezultata izbora na 15 biračkih mjesta, doznaje “Dnevni avaz“.

Do promjene je došlo u vezi s mandatima unutar određenih političkih stranaka ili redoslijeda kandidata na listama.

Kako “Avaz” prenosi vezano za Županiju Zapadnohercegovačku, do promjena je došlo u Hrvatskoj Republikanskoj stranci na čijoj je listi nakon ponovnog brojanja Antonija Banožić izgubila mandat, a osvojio ga je Mirko Jelić iz Udruge Hrvatska zvona.

Ovo još nije gotovo što se tiče ŽZH, jer kako portal SirokiBrijeg.info doznaje iz krugova Izborne komisije, pod povećalom su se pronašla još neka izborna mjesta iz Ljubuškog gdje je navodno došlo do zajedničke “muljaže” glasovima nakon zatvaranja birališta između dva HDZ-a. Tako da bi moglo biti još nekih izmjena što se tiče ulaska u Skupštinu ŽZH.

Inače, ponovno brojanje glasova, ali samo unutar stranačkih lista još nije okončano. U tijeku je i rješavanje žalbi koje su političke stranke ili promatrači te građani uputili na odluke o odbijanju njihovih zahtjeva u Centralnoj izbornoj komisiji.

Apelacijskom odjelu Suda BiH CIK je, zajedno sa svojim izjašnjenjem, uputio 13 žalbi stranaka koje su tražile da se izbori na određenim biračkim mjestima, odnosno u izbornim jedinicama ponište, te da se organizira novo brojanje. Podsjećamo, CIK nije uvažio nijedan zahtjev za ponovno kompletno brojanje glasova s određenog biračkog mjesta.

SirokiBrijeg.info