Svjedoci smo zadnjih nekoliko dana da je na listi HRS-a došlo do izmjena među nositeljima mandata na pojedinim listama uslijed prebrojavanja glasova na određenim biračkim mjestima.

Ja sam osobno uložio prigovore SIP-u i tražio ponovno brojanje glasova na 3 biračka mjesta u ŽZH. S obzirom na to da sam imao 0 glasova na sva tri biračka mjesta, iako su mi obitelj, prijatelji i rodbina glasovali na tim izbornim mjestima, uložio sam žalbu koju je SIP uvažio i ispravio nepravilnosti koje su se dogodile na tim biračkim mjestima. Nekim kandidatima se povećao broj preferencijskih glasova, a nekima se isti umanjio, što se može vidjeti u odluci SIP-a od 29.10..

Kolegica Antonija Banožić, koja je bila sa mnom na ponovnom prebrojavanju glasova na spornim biračkim mjestima u Sarajevu, se također ovih dana oglasila u medijima sa sumnjom da je počinjeno kazneno djelo izborne prijevare.

Ovim putem izražavam punu podršku kolegici Banožić u pravnim radnjama koje planira poduzeti protiv počinitelja jer dijelim mišljenje da je izborni proces bio pun nezakonitosti.

Udruga Hrvatska zvona i ja također radimo na tome da se odgovorni kazne te da ubuduće imamo izbore koji će biti vjeran odraz volje naroda, a ne pojedinih političkih subjekata.

Mirko Jelić

ANTONIJA BANOŽIĆ: Sumnjam da je počinjeno kazneno djelo izborna prijevara