SIPA kaznenu prijavu proslijedila Tužiteljstvu, Boras pod novim istragama

SIPA i Federalno tužiteljstvo su na adresu Tužiteljstva ZHŽ proslijedili krivičnu prijavu protiv Zdravka Borasa, trenutačnog ministra MUP-a ZHŽ, zbog, ničim izazvanog, udaranja građanina. Informacije su potvrđene iz ovih institucija i prema saznanjima one će, sukladno zakonskim ovlastima, vršiti monitoring nad postupkom istrage.

Poznati su i novi detalji oko ovog krivičnog djela, kojeg ministar Boras, usprkos činjenici da je izvršio fizički i verbalni napad, udarajući i vrijeđajući, naziva klevetničkim.

Istražne radnje izvan BiH

No, to je samo kap u moru kriminala u kojeg je Boras upleten. Izjava načelnika općine Nevenka Barbarića govori o širini kriminalnih radnji, od prostitucije, dilanja droge, šverca duhanskim proizvodima i automobilima, koje su dugi niz godina imali zaštitu MUP-a ZHŽ.

Zdravko Boras je bio šef Odjela Krim policije PU Ljubuški, a za ministra ga je predložio i podupirao upravo Barbarić. Podaci koje je FTV objavila u svojim emisijama se, prema trenutnim spoznajama, obrađuju od strane federalnih i državnih institucija.

Prema najnovijim podacima protiv ovog ministra u Vladi ZHŽ su pokrenute istrage i izvan granica BiH. Izgleda kako je riječ o krivičnom djelu prijevare. Za nekoliko dana o tome će se znati više detalja.

Vlada ZHŽ mjesec dana bez zasjedanja

Nezavisni odbor za imenovanje i reviziju ravnatelja policije ZHŽ je donio odluku o smjeni Milenka Madunovića, poslavši ju na adresu ministra Borasa u MUP ZHŽ. On bi u zakonskom roku o tome trebao informirati Vladu ZHŽ. Vlada u roku od šest tjedana o tome treba donijeti svoj stav, koji, bez obzira kakav bio, ne obvezuje Nezavisni odbor, što znači da Nezavisni odbor ima konačnu riječ.

Za Zdenka Ćosića to nije jedini problem, veći problem su Zdravko Boras, Miroslav Galić i pravnici u MUP-u Željko Jukić i Željko Naletilić, koji svojim nezakonitim radom doslovno uništavaju MUP ZHŽ. To potvrđuje dokumentacija, što ju je objavila upravo Vlada ZHŽ.

Kroz MUP je unatrag nekoliko tjedana prodefiliralo mnogo političkih osoba i bivših policijskih djelatnika. Zatraženo je savjetovanje jednog pravnika iz policijskih struktura Tuzlanske županije.

Ako je to sve u svrhu čišćenja MUP-a ZHŽ od kriminala, dobro je.

Treba postaviti i pitanje – Zašto inspektori MUP-a ZHŽ sami, po službenoj dužnosti, ne počnu s istragama, za što su i plaćeni i maju mandat? Je li od dužnosti jači strah od Zdravka Borasa, Milenka Madunovića, Miroslava Galića, Željka Jukića i Željka Naletilića?

Ljubuski.net