Seniori i juniori NK Širokog Brijega se “obračunali” u kampu “Musa – Karačić”

Umjesto odlaska na mini pripreme izvan mjesta boravka (o čemu se pričalo nakon prvenstvene utakmice protiv Olimpica), nogometaši Širokoga Brijega u stanci se pripremaju u kampu “Musa – Karačić”.

“Podjela bodova”

Ovaj put nisu tražili ni protivnika za oglednu utakmicu, nego su se seniori i juniori “obračunali” u susretu dviju kombiniranih momčadi. Plavi i Bijeli “podijelili su bodove” – 2:2 (Repić i Pandža zabijali su za Plave, Knežević i Mašić za Bijele). Trener Goran Sablić i pomoćnici Denis Ćorić i Mirko Hrgović, te učitelj juniora Ante Kokić “izmiksali” su sve snage s kojima raspolažu u ovom trenutku. Nastupa su pošteđeni Ćorić, Baraban, Čabraja i Wagner, uglavnom zbog (lakših) ozljeda, a Menalo i Lončar zbog obveza u U21 reprezentaciji BiH. Od juniora odsutni su bili vratar Zlomislić, te Nikić i Miličević (obveze u U19 reprezentaciji BiH). Za Plave su igrali: Soldo, Ćorluka, Brekalo, Pandža, Marković, Kožul, Ivanković, Sivrić, Jurić, Repić, Lopez (N. Marić, Pušić, Ćosić, Dedić, Marina, Dadić, Dumančić). Za Bijele igrali su: Bilobrk, Dedić, Bralić, Barišić, Zlomislić, Sesar, Marić, Bajo, Juričić, Krstanović (Slišković, Marić, Vukoja, Leko, Mašić, Bešlić, Buhač). I seniorima i juniorima utakmica je poslužila za pripreme pred nastavak prvenstva i pred predstojeće polufinalne susrete Kupa BiH.

Forma u uzlaznoj putanji

Seniorima je sudar protiv Željezničara “ili – ili” utakmica u borbi za izlazak u Europu, ali ni susrete u Ligi za ostanak Širokobriježani ne misle “otaljati”, nego do kraja osvojiti što više bodova. I juniori su u polufinalu Omladinskog kupa, gdje ih čeka Sarajevo. Plan ne kriju – žele napokon osvojiti Kup, koji im je u dvije prethodne godine “otelo” upravo Sarajevo, oba puta u finalnim susretima. Predstava na Blatu sigurno je kvalitetom zadovoljila trenere i malobrojne gledatelje. Dojam je da je forma prve momčadi u uzlaznoj putanji, te da Široki u juniorskom sastavu ima niz nadarenih nogometaša, koji su veliki potencijal kluba za budućnost.

Marko Knezović / Vecernji.ba