Sedam pripremnih utakmica NK Širokog Brijega prije nastavka sezone

Proljeće će donijeti samo dvanaest utakmica, što će reći da će biti puno manje prostora za kiks. U Širokom su toga itekako svjesni pa su se odlučili za pripreme nakrcane jakim protivnicima.

Nakon prošlosezonskog razočaranja, kada je Široki Brijeg prvi puta nakon dvanaest godina ostao bez Europe, na Pecari su se trznuli i povukli par poteza koji bi im trebali pomoći da se ekspresno brzo vrate na međunarodnu scenu. Tako sada Široki ima osjetno jači kadar nego prošle sezone, a tu je ponovno i provjereni trener – nakon razilaska u završnici prošle sezone Slaven Musa je nakon 7. kola vraćen na klupu. On je na kraju produljene jeseni izjavio da će najjače oružje Širokog u drugom dijelu sezone biti činjenica da će ove zime odraditi pune pripreme s izmijenjenim kadrom, a plan ukazuje na zaključak da će one – biti zahtjevne. Prozivka će biti obavljena slijedećeg ponedjeljka, a do polaska u Antaliju (9. siječnja) bit će odigrane četiri utakmice.

– S utakmicama počinjemo 23. siječnja, s nekim lakšim protivnikom…, kojeg još nismo pronašli, rekao nam je Musa, koji je isplanirao ukupno sedam provjera.

Osijek će 29. siječnja biti drugi protivnik, Rijeka na Rujevici 2. veljače treći, a četiri dana nakon toga s druge strane terena stajat će mostarski Branitelj. Što se Antalije tiče, planirana su tri susreta, od kojih su dogovorena dva – 14. veljače protivnik će biti trostruki prvak danske, Odense. Klub je to poznat od ranije hercegovačkim ljubiteljima nogometa – Odense je u sklopu kvalifikacija za Europsku ligu u kolovozu 2010. gostovao Pod Bijelim brijegom.

Četiri dana kasnije Širokobriježani će udariti na Šahter iz Karagandija – 2013. igrali su dvostruki prvaci Kazahstana doigravanje za Ligu prvaka u kojem su poraženi od Celtica, pa su se onda morali zadovoljiti statusom prvog kazahstanskog kluba u skupinama nekog europskog kupa. Bit će to i generalka za drugi dio sezone…

– Nakon Turske više nećemo igrati prijateljske utakmice. Zadnja provjera zakazana je za 18. veljače, a kako prvenstvo počinje deset dana nakon toga, nema potrebe za osmom utakmicom, pojasnio je Musa.

Širokobriježani će drugi dio prvenstva dočekati na trećoj poziciji, tri boda iza Zrinjskog i četiri ispod lidera Slobode…

Prijateljske utakmice:

23. 01. Široki Brijeg – /
29.01. Široki Brijeg – Osijek
02.02. Rijeka – Široki Brijeg
06.02. Široki Brijeg –Branitelj
11.02. Široki Brijeg – /
14.02. Široki Brijeg – Odense
18.02. Široki Brijeg – Šahter Karagandi

Dnevni list