FOTO: FK Sarajevo

Široki Brijeg nije uspio ostati neporažen u derbiju, ponovno je izostala realizacija, a skupo je koštao trenutak dekoncentracije u obrani. Odluka je pala u 29. minuti, kada je Tatar na ubačaj Pidre glavom pored slabo postavljene obrane „Plavo-bijelih“ pogodio za, kasnije se pokazalo, konačnih 1:0.

Bagarić je bio u dobrim situacijama u 6. i 27. minuti, no bez učinka, što su domaći kaznili golom Tatara. Kovačević je u 39. obranio pokušaj iz daljine Eliomara, uzvratilo je Sarajevo preko Rahmanovića, no Bandić se nije dao iznenaditi.

Krenuli su „Plavo-bijeli“ u nastavku još ofenzivnije po izjednačenje, a najbolje prigode propustili su Kovačić u 76. i Perković u 88. minuti. S druge strane, Sarajevo je prijetilo iz protuudara preko Velkoskog, Ahmetovića, Tatara i Hebibovića, ali nije uspjelo doći do drugog gola.

STRIJELCI: 1-0 Tatar (29)

SARAJEVO: Kovačević, Pidro, Stanojević, Hebibović (77. Šabanović), Ahmetović (75. Handžić), Rahmanović (60. Halilović), Velkoski, Mujakić, Adukor, Dupovac, Tatar. Trener: Husref Musemić.

ŠIROKI BRIJEG: Bandić, Kvesić (69. Jurić), Kožul, Barišić (46. Begonja), Babić, Eliomar, Ćorluka, Kovačić, Perković, Bagarić, Marković. Trener: Goce Sedloski.

NK Široki Brijeg