SABLJIĆ: Moram biti zadovoljan prikazanom igrom na pripremama, klub keće u odlučujuće bitke da izbori Ligu za prvaka

Baraban ima poteškoća s trbušnim zidom. Svi ostali su zdravi i vjerujem da ćemo biti maksimalno spremni i motivirani za gostovanje kod Metallega, smatra šef struke

Širokobriježani drugi dio sezone otvaraju subotnjim gostovanjem u Banja Luci, gdje ih čeka prvi proljetni protivnik – Metalleghe. Trener Goran Sablić uvjeren je da je u pripremama odrađen dobar posao i tako udaren snažan temelj za odlučujuće bitke u nastojanju da klub izbori Ligu za prvaka.

– Igrači su dobro usvojili te moje ideje, što se moglo vidjeti u pripremnim utakmicama. Iako se ti susreti trebaju uzeti s dozom rezerve, moram biti zadovoljan prikazanom igrom na pripremama, jer smo u svim tim utakmicama bili bolji i dominantiji od protivnika, kazao je strateg Širokog, dodajući da će u tom naumu kluba pomoći i četiri pojačanja.

U Široki se ove zime stigli Damir Zlomislić, Mario Marina, Dejan Čabraja i matej Sivrić, a sa posudbe se vratio Luka Juričić.

– U razgovoru s ljudima iz kluba detektirali smo glavne probleme i u tom smo pravcu pokušali djelovati u prijelaznom roku. Doveli smo ukupno četiri igrača, dva u veznoj liniji i dva krilna.

Najvažnije je što smo doveli imena koji će zaoštriti konkurenciju i za sada to izgleda dobro. Unijeli su svježinu i energiju, i uvjeren sam kako će biti pozitivan impuls za momčad u proljetnom dijelu sezone.

Tim s Pecare u posljednja četiri kola Lige 12 kreće sa sedme pozicije, a stanje kadra uoči Metalleghea nije idealno.

– Baraban zadnja dva tjedna ima poteškoća s trbušnim zidom. Svi ostali su zdravi i vjerujem da ćemo biti maksimalno spremni i motivirani za gostovanje kod Metallega, ocijenio je Sablić, koji vjeruje da osnaženi Široki i dalje ima dva puta do Europe.

– Mi računamo da kroz Kup možemo izboriti nastup u Europi, no nismo dignuli ruke ni od prvenstva. Iako u prvenstvu ne ovisimo samo o sebi, ne bih rekao da nam je Kup prioritet. Imamo još četiri kola za odigrati. Pokušat ćemo dati svoj maksimum i na kraju ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti, ali svakako bi smo željeli ostvariti plasman u Ligu za prvaka.

Dnevni list