Sablić: Suđenje u Gabeli degutantno, a kaznu od 300 maraka platit ću s guštom

Drugi poraz sezone u Širokom nisu lako prihvatili. Suđenje u Gabeli nije im se nimalo svidjelo.

Pobjeda, poraz, pobjeda, poraz. Široki je sigurno otvorio sezonu, ali samo na svom travnjaku, gdje je srušio Slobodu i Čelik. Na strani je poražen od Zrinjskog i proteklog vikenda od GOŠK-a koji je slavio 2:1.

– Utakmica zanimljiva, s dosta šansi na obje strane, ocijenio je šef struke Širokog Goran Sablić.

– Smatram da smo je dobro otvorili gdje smo u početnim minutama imali nekoliko izglednih prilika, ali nismo uspjeli zabiti. Dosta dobro smo kontrolirali igru, prvo poluvrijeme općenito. Znali smo da će GOŠK prijetiti iz kontri, par puta su nam pobjegli, ali nisu ni oni imali koncentracije u završnici. Drugo poluvrijeme nas je presjekao izvrstan gol. Imali smo jednu rupu poslije primljenog gola gdje smo pokušali uspostaviti ravnotežu, nismo uspjeli, primili smo drugi gol i onda crveni karton, nakon čega je utakmica bila dosta usmjerena, prisjetio se Sablić pocrvenjelog Krstanovića, kojem je NS BiH zbog udaranja protivničkog igrača uručio četiri utakmice suspenzije.

– Do kraja smo pokušali, borili se, zabili jedan gol. Nisam zadovoljan, očekivali smo puni plijen. Trebamo dobro izanalizirati jer ima dosta stvari koje su zabrinjavajuće u ovom trenutku, dodao je strateg tima s Pecare.

Usput je ukazao na očit problem Širokog….

– Realizacija nam je problem, trebamo puno šansi da bi zabili gol. Da smo dali gol na početku sigurno da bi to otišlo u drugom smjeru. Ovako se uvuče nervoza, uz sumnjiv kriterij suđenja. Izgubili smo dvije lopte na bočnim stranama i dobili dva zgoditka. Razočaran sam.

A razočaran je bio i zbog dvije sporne situacije – Širokobriježani su tražili dva jedanaesterca, a dobili nijedan.

– Platit ću kaznu od 300 maraka s guštom. Od tri, dva su sto posto bila. To je degutantno za gledati i konstantno je na račun Širokog. Sad neka kažnjavaju, poručio je Sablić, čiji tim u sljedećem kolu čeka Mladost.

Dnevni list