Rukometašice Jedinstva uvjerljive na gostovanju u Ljubuškom u okviru četvrtfinala Kupa BiH

U Ljubuškom u okviru četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine za rukometašice sinoć su se sastale domaća ekipa Izviđača i ekipa Jedinstvo AtlasRelaxa iz Tuzle.

Na kraju uspješnije su bile gošće iz Tuzle, popularno zvane Labudice, koje su slavile pobjedu rezultatom 31:22. Od prvog minuta ovog susreta, gošće iz Tuzle igrale su žestoku odbranu na koju se najbolje nisu snašle domaće rukometašice.

Mnogo izgubljenih lopti, i laganih golova za gošće dovele su do toga da na poluvremenu izabranice Jasmina Unkića već imaju pristojnu prednost od 18:9. U nastavku susreta domaće rukometašice pokušavale su na sve načine da stignu prednost gostujućih rukometašica, ali bezuspješno.

Ekipa Jedinstva rutinski je odigrala drugo poluvrijeme za konačnih 31:22 u svoju korist. Kod domaćih rukometašica istakle su se Maja Prusina sa 8 golova i Matea Nosić sa 7 golova. Ekipu Jedinstvo AtlasRelaxa predvodile su Admira Zvekić, Nejra Midžić i Armina Isić koje su postigle po 7 golova.

Kako piše Fena, tuzlanski klub, inače, zovu „bosanski Izviđač“, jer su iz ljubuškog kluba u Tuzlu došle četiri igračice Jedinstva AtlasRelaxa: sestre Matea i Martina Šumelj, Dea Vuković i Dora Vrdoljak.

– Ovo će biti prvi put da ćemo sestra i ja u Ljubuškom igrati protiv svog nekadašnjeg kluba. Bit će malo treme, ali se nadam da ćemo pobijediti – kazala je uoči utakmice za Fenu golmanica Martina Šumelj, a na kraju su se njene želje i ostvarile.

RK Izviđač- RK Jedinstvo AtlasRelax 22:31 (9:18)

Izviđač: Gudelj, Vukojević, Prskalo, Vrdoljak A. 1, Boto, Pavlović 1, Nosić 7, Boras 4, Kraljević 1, Prusina 8, Perić, Babić.

Trener: Petar Šuvak

Jedinstvo: Šumelj, Vuković 5, Horozović, Vrdoljak 1, Belušević 1, Kušmić 2, Sorak, Omerović, Bošković, Katić 1, Huskić, Zvekić 7, Šumelj M., Osmanović, Midžić 7, Isić 7.

Trener: Jasmin Unkić

SportSport.ba