Rukometašice Gruda i sa pomlađenim satavmo “pomele” ekipu iz Goražda

Nove/stare prvakinje BiH, ekipa HŽRK Grude, nastavlja sa dobrim igrama i sigurnim pobjedama. Iako je naslov prvakinja već osiguran grudske rukometašice su i u sinoćnjoj utakmici pokazale da svaku utakmicu igraju sa punim angažmanom i krajnje ozbiljno i odgovorno. Od samog početka utakmice Gruđanke su nametnule svoju igru i malo pomalo podizale svoju prednost uz sjajnu igru u obrani i veoma efikasnu u napadu. Tako su gošče u prvom poluvremenu postigle svega 6 golova, za razliku od domaće ekipe koja ih je upisala 19.

Drugo poluvrijeme će ostati upamćeno posebno za igračicu Miu Miloš (2004. godište) i vratarku Nikolinu Brnadu (2003.godište) koje su upisale svoje prve premijerligaške minute u ekipi trostrukih državnih prvakinja. Osim njih večeras su prvi put u sastavu prvakinja bile i Iva Artuković i Marija Andrijanić(obje 2002. godište).

Iako u dosta podmlađenom sastavu bez Andree Prusine i Amande Marić i uz 4 debitantkinje Gruđanke su bile prejake za gošće iz Goražda. Konačnih 38:19 je moglo biti i uvjerljivije da Goraždanke nisu imale raspoloženu Eminu Mujagić koja je postigla 11 golova.

HŽRK „Grude“ Grude – ŽRK Goražde-Meih Heim 38:19 (19:6)

HŽRK „Grude“ Grude: Ana Križanac, Anđela Milas, Nikolin Brnada , Nikolina Čutura 9,Lara Šimić, Chiara Rimac, Ana Nikić , Ana Vrančić 5, Gabriela Gudelj 7, Mia Miloš,Marija Andrijanić, Martina Kraljević 12, Klara Mikulić 5, Martina Vukanović, Anđela Boras , Iva Artuković

Trener: Zlata Zubac
Sedmerci:3(2)
Isključenja: 4 min

ŽRK Goražde-Meih Heim: Dunja Brankovan, Anera Barut,Emina Mujagić 11,Amina Zejnilhodžić,Arijana Hrelja,Indira Faković,Ena Kostić 5, Ajla Srna 2,Denina Ajanović,Alma Jašarević,Ismihana Perla,Amina Oputar 1

Trener: Damir Marevac
Sedmerci: 4(4)
Isključenja: 8 min

HŽRK Grude