Rukometašice Gruda na otvaranju proljetnog dijela premijerligaške sezone dočekuju ekipu Izviđača iz Ljubuškog

Otvaranje proljetnog dijela premijerligaške sezone za rukometašice nam donosi susret najbližih hercegovačkih susjeda. U Grudama će u subotu od 19 sati snage odmjeriti domaća ekipa HŽRK Grude i ekipa Izviđač Central osiguranje iz susjednog Ljubuškog.

U nastavak sezone gošće ulaze sa 6.mjesta ljestvice Premijer lige sa osvojenih 18 bodova. U prvom dijelu prvenstva Ljubušanke su ostvarile 6 pobjeda i upisale 5 poraza. Interesantno je da je ekipa ŽRK Izviđač Central osiguranje poslije ekipe HŽRK Grude, najefikasnija ekipa jesenskog dijela prvenstva sa postignutih 357 golova.

Ekipa HŽRK Grude u nastavak sezone ulazi sa prvog mjesta i sa osvojenih 33 boda. Maksimalni učinak od 11 pobjeda u jesenskom dijelu prvenstva Gruđanke su ostvarile uz 394 postignuta i 239 primljenih golova.

U utakmici ovih protivnika u Ljubuškom u prvom dijelu prvenstva bolje su bile grudske rukometašice ostvarivši pobjedu od 24:20. Za obje ekipe subotnja utakmica je veoma važna jer u pravilu prve utakmice u sezoni imaju veliki značaj za nastavak natjecanja. Zbog toga se može očekivati dobar rukomet posebno kad se zna da se sastaju dvije najefikasnije ekipe Premijer lige BiH.

SirokiBrijeg.info