Rukometaši Izviđača “savili” Čelik s 21 golom razlike!

LJUBUŠKI – Lani je to bio derbi, utakmica puna naboja i neizvjesna do kraja, ali sinoćnja utakmica je bila sasvim nešto drugo. „Skauti“ su bili toliko superiorni, što najbolje potvrđuje rezultat iz 10. minute susreta 7:0, a i šaljive upadice s tribine „na nuli ih“. Početak susreta je nagovijestio da ova utakmica neće biti ni „d“ od derbija. Čelik nije imao rješenje na granitu obranu Izviđača, nakon čega su „sijevale“ ubojite kontre, i da nije bilo nekoliko obranjenih „zicera“ vratara Polića moglo je biti i puno više od 7:0 u 10. minuti. U 15. minuti Izviđač je došao do 10 pogodaka prednosti (13:3), a do odmora se prednost popela na nevjerojatnih „plus 14“ (22:8).

Prvih petnaest minuta drugog poluvremena proteklo je u žestokom tempu „Skauta“, koji su u 43. minuti imali 22 pogotka „viška“ (33:11). Trener Grbavac i ovaj put je pružio priliku svima čineći „hokejaške izmjene“. Svi su ulazili u igru osim iskusnog vratara Milana Tolića, kojeg su njegove mlađe kolege Ivanković i Ereš odlično zamijenile i “štede” ga za teže utakmice. Na koncu, Izviđač je pobijedio s, tek, 21 pogodak razlike jer je sredinom drugog poluvremena izgledalo da bi ta razlika mogla biti rekordna. Teško je nekog posebice istaći u ekipi Izviđača, svi su bili odlični, ali ipak veseli forma Josipa Čuture, koji se u nekoliko zadnjih utakmica iskazao. Sinoć je bio najefikasniji „Skaut“ sa sedam pogodaka, David Mandić je pogodio šest puta, dok su Ante Grbavac i Matej Hrstić postigli po pet pogodaka. U prvih 30 minuta Marko Ivanković je skupio 11 obrana, a u nastavku Ivan Ereš je bio uspješniji za jednu obranu više.

U ekipi Čelika najefikasniji je bio Handžić s pet postignutih golova.

HRK Izviđač – RK Čelik 43:22 (22:8)

HRK Izviđač: Ivanković (11 obrana), I. Ereš (12 obrana), Tolić, Miličević 2, J. Ereš 4/1, Mandić 6, Čutura 7, Jarak 4/1, Šarac 3, A. Grbavac 5, J. Grbavac 2/1, M. Pavlak 3, Hrstić 5, Rodin 2, Beljo.
Trener: Zdenko Grbavac.

RK Čelik: Polić (8 obrana), Sirćo (9 obrana), Čabai 4, Dervenčić 1, Kmetaš, Hadžić 5, Mujanović 4, Bajramović, Bugarčić 2, Kadić, Tufekčić, Begagić, Sumbuljević, Begović 4, Duvnjak 2, Matić.
Trener: Mehmed Begovac.

Isključenja: Izviđač 2 minuta, Čelik 4 minuta.
Sedmerci: Izviđač 3/3, Čelik -.

U sljedećem 23. kolu, koje se igra u subotu, Izviđač gostuje u Sarajevu gdje će odmjeriti snage s momčadi Bosne.

Izvidjac.com