Rukometaši Izviđača nisu uspjeli doći do bodova u 8. kolu Seha Gazprom lige, sinoć su u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom poraženi od momčadi novosadske Vojvodine.

Gosti, tjelesno puno moćniji, plitkom 6:0 zonom, spriječili su napad „Skauta“. Domaći su se dosta mučili da spusti loptu do Josipa Čuturu, kružnog napadač, koji je bio dobro čuvan. Osnovni problem u igri Izviđača bio je vanjski šut, koji je, naročito, evidentan izostankom Marka Vukića.

Prvih petnaestak minuta, ponajviše zahvaljujući vrataru Anđeliću, koji je ima nekoliko sjajnih intervencija, „skinuvši“ i dva sedmerca, Izviđač se rezultatski držao. U 15. minuti bilo je 4:4, da bi pogocima Čuture i Delića Izviđač stigao do dva pogotka prednosti. Gosti poravnavaju na 6:6, preko Potpare i Prodanovića, da bi pogotkom Čuture „Skauti“, ponovno, došlo do prednosti. Izviđač je još jednom, ali i zadnji put, došao do prednosti, pogotkom Miličevića (8:7) u 20.minuti, nakon čega je uslijedila serija gostiju 5:2 za njihovu prednost 10:12 na koncu prvog dijela.

Gosti su bolje otvorili drugi dio utakmice, stigli su do šest pogodaka prednosti (15:21) u 46. minuti. Izviđač ponovno hvata priključak sa po dva pogotka Maretića i Alilovića.

Gosti u 56.minuti stižu do četiri gola prednosti (20:24), Izviđač smanjuje preko Delića i Vukšića, ali se više od toga nije dalo. Vojvodina je na koncu zasluženo došla do pobjede, rezultatom 25:23, imala je više raspoloženih igrača u napadu, a i u obrani je djelovala čvrsto i neprobojno.

Kod Izviđača vratar Anđelić je skupio 9 obrana, a najviše pogodaka postigao je Delić četiri, a Maretić, Alilović i Kaluđerović bili su uspješni po tri puta.

Kod gostiju najefikasniji je bio Jovica Nikolić sa šest pogodaka, Milić i Grozdanić postigli su po četiri, dok su se u listu strijelaca po tri puta upisali Potpara i Prodanović. Vratar Verkić stigao je do 10 obrana.

RK Izviđač – RK Vojvodina 23:25 (10:12)

RK Izviđač: Anđelić (9 obrana, 2 sedmeraca), Kvesić (1 obrana), Mandić, Pavlak , Miličević 1, Alilović 3, Bečić 2, M. Mišetić, Čutura 2, Vukšić 2, Primorac 1, Maretić 3, Kaluđerović 3, Kordić 2, G. Mišetić, Delić 4/3.

Trener: Mario Bjeliš

RK Vojvodina: Perović, Verkić (10 obrana), Milić 4, Mirković 1, Čelica 1, Potpara 3, Marjanac, Prodanović 3, Tomić, Stanković 2/1, Nikolić 6, Trkulja 1, Grozdanić 4/2.

Trener: Boris Rojević

Isključenja: Izviđač 8 minuta, Vojvodina 14 minuta.
Sedmerci: Izviđač 3/3, Vojvodina 5/3.

Sljedeći susret 9. kola Izviđač će odigrati, 28.11.2018. godine, protiv Vardara u Skoplju.

Izvidjac.com