RK Izviđač predstavio novog trenera

Vijest o kojoj se naveliko pisalo je dobila i službenu potvrdu da je Silvio Ivandija novi trener RK Izviđač Central osiguranje i nasljednik Zdenka Grbavca, dugogodišnjeg trenera Ljubuškog Premijerligaša. Povodom imenovanja novog trenera novinarima su se obratili glasnogovornik kluba Slaven Tomić, zatim novi trener Silvijo Ivandija i direktor kluba Branko Vukojević.

Ivanda je zahvalio upravi RK Izviđač Central osiguranja na ponovnom pozivu u ovu sredinu koja je njemu ostavila jako dobar dojam. „Moje ambicije su da osvojim kup i prvenstvo i to mu je prvi cilj i misija da se vratimo na mjesto koje zaslužuje RK Izviđač CO. Neće biti lako, doći će do promjena u ekipi, klub je pokazao želju i ambiciju da se proširi što je naravno dodatni motiv meni kao treneru i očekuje nas puno rada ove sezone da bi se vratili na svoje mjesto“, rekao je Ivandija.

Nakon toga se novinarima obratio direktor Vukojević: „Silvijo Ivandija je naš novi trener, ne treba ga posebno predstavljati jer je u trenerskom poslu poznat, i kod nas je bio prije 6 godina i želim mu srdačnu dobrodošlicu. On je jedan kvalitetan trener koji će dati jednu novu dimenziju RK Izviđač CO.“

Zahvalio je dosadašnjem treneru Zdenku Grbavcu koji je s dosta uspjeha tri godin vodio klub. „Trener Grbavac je u tri sezone postigao odličan rezultat, jedu titulu i dva druga mjesta. Tako da, to čini uspjeh i za njega i za nas, ali nekada promjene dođu dobro. Hvala mu, u ime svih, njegove usluge će klub i dalje trebati i sigurno će se naći mjesto za njega“, rekao je Vukojević te zaključio da će vrijeme pokazati hoće li RK Izviđač CO postići uspjehe, ali oni će se truditi da budu u vrhu i da što kvalitetnije uđu u sezonu.

Ivandija je početkom prošle godine vodio ženski rukometni klub Lokomotivu, a bio je suradnik bivšeg hrvatskog izbornika Slavka Goluže u seniorskoj reprezentaciji te Lini Červaru u Zagrebu. Kao trener radio je i u Italiji (Prato i Trieste), u BiH (Izviđač Ljubuški) dok je u Hrvatskoj vodio Karlovac i Varaždin. Tijekom igračke karijere nosio je dres Zameta, Celja, Zagreba i Prata. Pred kraj sezone smijenjen je s pozicije trenera RK Zagreb, a na njegovo mjesto je stigao Slavko Goluža.

Ljportal.com