Rukometaši Izviđač Central osiguranja sinoć su u Istočnom Sarajevu s momčadi Slavije odigrali neodlučno 27:27 i po svemu sudeći oprostili se od titule prvaka. Šanse na papiru postoje, ali sad to više ne ovisi o rezultatima „Skauta“.

Utakmica za domaćine je bila „biti ili ne biti“ u borbi za opstanak, a tako su se i ponašali, ginuli su za svaku loptu, koristeći se svim sredstvima. Izviđač se nije znao prilagoditi i nikako nije uspijevao nametnuti svoju igru. U 4. minuti Slavija vodi 3:1, Izviđač pogocima Mandića, dva puta i Vučića uzvraća i u 9.minuti vodi 4:5. Slijedi bolji period domaćih rukometaša koji prvi i jedini put u susretu stižu na tri pogotka prednosti u 18.minuti (10:7). Nakon „time outa“, koji uzima trener Ivandija, „Skauti“ su zaigrali čvršće u obrani i efikasnije u napadu tako da su stigli do prednosti 12:14 s kojom su i završili prvi dio susreta.

U nastavku za samo četiri minuta, ne samo da su anulirali prednost Izviđača, već su preko Čelice, domaći došli do prednosti (15:14). Dva puta pogađa David Mandić za novo vodstvo. Momčadi su se izmjenjivale u vodstvu,a li ne višoj od jednog pogotka, sve do 54. minute kada Izviđač ponovno stiže do dva gola prednosti (23:25).

Domaći se ne predaju i u 56. minuti poravnavaju na 25:25. Pogađa Vukić za novu prednost, kontru promašuje Vučić, sedmerac Mandić tako da domaći preko Tešanovića stižu do prednosti 27:26.

Do kraja pogađa Vukić za konačnih 27:27, za veliko slavlje domaćih rukometaša i navijača, ali za nevjericu i tugu rukometaša Izviđača.

Kod Izviđača dobru partiju pružio je Luka Vučić sa šest pogodaka, David Mandić je postigao sedam, Mateo Rodin pet, dok je Marko Vukić pogodio četiri puta. Marko Ivanković „Maka“ je „skupio“ 11 obrana, ali se početkom drugog poluvremena ozlijedio tako da je nastavak susreta proveo prateći s klupe za rezervne igrače.

Kod Slavije daleko najbolji je bio Duško Čelica sa devet pogodaka, Pandžić je pogodio šest a Tošić četiri puta.

Do kraja prvenstva ostala su još dva kola, Izviđač u 25. kolu igra svoj posljednji susret doma s Kaknjem jer je u 26.kolu slobodan, dok Vogošća gostuje u Živinicama, a u posljednjem kolu dočekuje dobojsku Slogu.

RK Slavija – RK Izviđač 27:27 (12:14)

RK Slavija: Močević (9 obrane, 1 sedmerac), Trapara (4 obrane, 1 sedmerac), Ristić 4, Tošić, Vuletić, Tešanović, Domazet 3, Trnčić, Močić 1, Luketa, Tuševljak, Vukadin 2, Tešanović 2, Čelica 9/1, Pandžić 6/2.
Trener: Boris Tešanović.

RK Izviđač CO: Ivanković (11 obrana), Budalić, Kvesić (3 obrane), Miličević, Alilović 1, Mandić 7/4, Marković, Čutura 2, Leković, Bubalo 1, Kaluđerović 1, Grbavac, Vukić 4, Pavlak, Vučić 6, Rodin 5.
Trener: Silvio Ivandija.

Isključenja: Slavija 10 minuta, Izviđač 4 minute.

Sedmerci: Slavija 3/3, Izviđač 6/4.

Izvidjac.com