Rekordan odaziv na prvoj ovogodišnjoj akciji darivanja krvi u Širokom Brijegu

ŠIROKI BRIJEG – U akciji dobrovoljnog darivanja krvi u četvrtak je u Širokom Brijegu prikupljeno čak 108 doza krvi što je ujedno i rekord kada je u pitanju akcija za građanstvo. Akciju je uspješno organizirao Crveni križ Široki Brijeg koji ove godine slavi 70 godina postojanja, piše Jabuka.tv.

Iako je akcija trebala trajati dva sata, zbog velikog odaziva Širokobriježana ona je trajala nešto više od tri sata, a djelatnici Zavoda za transfuzijsku medicinu SKB Mostar imali su pune ruke posla koji su morali obraditi 122 osobe, a njih 108 je uspješno dalo dragocjenu tekućinu.

darivanjekrvišb 07012015 3

Također, među 108 darivatelja bio je i Ivica Šaravanja koji je rekorder Širokog Brijega po darovanoj krvi – on je krv dao 57 puta!

Akcija je zbog niskih temperatura održana u restoranu ”Kod Čolića” umjesto dosadašnjih prostorija Mjesne zajednice Lijeva Obala, a svi darivatelji krvi imali su besplatan ručak. Iz Crvenog križa Široki Brijeg zahvaljuju se pokrovitelju akcije Uredu gradonačelnika Širokog Brijega, medijima, volonterima te svim ljudima koji su pristupili akciju.

darivanjekrvišb 07012015 1

Podsjetimo, u 2015. godini u Širokom Brijegu je prikupljeno 317 doza krvi, a sudeći po prvoj akciji u 2016. godini, ova brojka će sigurno biti premašena.

Jabuka.tv