RAZVALJOTKA MUP-a ŽZH: Milan Galić priznao kriminal oko Miroslava Galića, slijede kaznene prijave

Kako doznaje portal Ljubuski.net od izvora iz MUP-a ŽZH, ponovno je bilo vatreno na sjednici Nezavisnog Odbora (NO) za izbor i imenovanje policijskog komesara. Nezavisni Odbor je nešto prije mjesec dana zatražio od komesara dostavljanje dokumentacije vezano za nezakonita imenovanja (pravomoćno osuđenog kriminalca) – načelnika Sektora kriminalističke policije Miroslava Galića, no u sve se to upleo i ministar Zdravko Boras, koji je “zabranio” komesaru dostavljanje traženih dokumenata NO, kako bi ih onemogućio u njihovom radu i nakani konačnog utvđivanja svih činjenica i otklanjanja nepravilnosti i nezakonitosti, koje se vezuju za ovaj slučaj, a očito da ih ima napretek.

Iako ministar komesaru to ne može zabraniti, jer je policijski komesar samostalan u svom radu, barem sukladno Zakonu, a poglavito se ne smije miješati u korespondenciju komesara s NO, ministra (silnika) Zdravka Borasa Zakon očito ne ograničava ni u čemu, pa tako sebi daje za pravo baviti se prijevarama, uz koje maltretira, prijeti, ucjenjuje, fizički nasrće, udara i miješa se čak i u rad NO, a sve kako bi prikrio svoj kriminal i zaštitio svoje suradnike u kriminalu.

Komesaru, nažalost, ovakvo ponašanje ministra Borasa odgovara kako bi se skrivao iza njegovih leđa i pronalazio opravdanje u aktima kojima ministar zabranjuje dostavu nekih dokumenata, jer je isti jako blisko vezan za kriminalca Miroslava Galića i grčevito se bori kako bi sačuvao poziciju ovog osuđivanog kriminalca – Načelnika Sektora Kriminalističke policije, piše portal Ljubuski.net.

Podsjetimo, Miroslav Galić je pravomoćno osuđen za kaznena djela zlouporabe službenog položaja i ovlasti, kao i za kazneno djelo krivotvorenja službene isprave za vrijeme dok je obnašao dužnost načelnika PU Posušje. Miroslav Galić ne posjeduje niti sigurnosni certifikat za pristup povjerljivim dokumentima, ne ispunjava uvjete za ovo radno mjesto, jer nema odgovarajući čin, kao ni odgovarajuću stručnu spremu, a prema kazivanju izvora, navodno da je dobio i pismo o nesuradnji izdato od strane IPTF-a, kao i njegov dragi prijatelj ministar Boras, no sve to se godinama zataškava.

Milan Galić – zaštitnik kriminala

No sve ovo nije dovoljno trenutnom komesaru Milanu Galiću, da kriminalca Miroslava Galića udalji iz službe. Umjesto da ga smjeni, on ga drži kao svoju desnu ruku i čovjeka od najvećeg povjerenja, prkoseći pri tom NO, koji mu je još prilikom intervjua za komesara, kod izbora na tu poziciju, jasno dao do znanja, da se slučajevi kakvi su se događali u vrijeme mandata v.d. komesara Milenka Madunovića, neće tolerirati, te da očekuju od budućeg komesara da se nezakonitosti, kakve su očite u slučaju Miroslava Galića, moraju žurno otkloniti, te se osobe koje su osuđivane za teška kaznena djela moraju ukloniti iz službe.

Za ovakvo ponašanje komesara sigurno nije dovoljna rodbinska povezanost sa Miroslavom Galićem, jer evidentno je kako su u pitanju puno dublje veze, kao i sumnje, kao što se priča među poolicijom da su oni očito braća po kriminalu, koji se nastoje uzajamno štititi.

Podsjećamo javnost i na slučaj Ante Bušića Čičića, kada je ovaj monstrum u liku i djelu Miroslava Galića pokušao podmetnuti dokaze Bušiću i ucjeniti istog, pa kada to nije uspio, vratima prtljažnika mu slomio nogu, te se na kraju i pomokrio po njemu…

Špija zvani Stanislav Nižić

Iako na sjednici NO nije bilo nikakvih neprimjerenih komentara i izjava, o čemu postoje i materijalni dokazi, Stanislav Nižić zv. Biža, je to očito zanemario. Njegov cilj bio je dodvoriti se ministru Borasu, spustivši se ispod svake razine ljudskog dostojanstvena i zakonitog obnašanja dužnosti, pa je tako sebi dao za pravo zlonamjerno iznositi detalje sa sjednice, kako bi diskreditirao kolege članove i ministra žestoko naložio pričom o neumjesnim izjavama na njegov račun od strane predsjednika NO, i nekih članova.

Nažalost po ministra, nespominjanje njegovog cijenjenog imena nije bilo moguće, obzirom da se isti sam nametnuo, te ga se spominje u dokumentaciji koju je prezentirao sam komesar, naglasivši kako je zatražio odobrenje od ministra za dostavljanje dokumentacije, te kako ga nije dobio. Iako nije trebao tražiti odobrenje ministra, komesar je ovu situaciju iskoristio kako bi se opravdao pred Neovisnim odborom, skrivajući se iza leđa ministra i njegovih nezakonitih Odluka. Sve ovo moralo je biti predmetom rasprave NO, jer ovakvi slučajevi otvorenog miješanja ministra u rad NO, te onemogućavanje zakonitog rada NO, kao i onemogućavanje ispunjavanja Zakonom propisanih obaveza NO, predstavljaju kazneno djelo.

Odmah po Nižićevoj dojavi ministar Zdravko Boras, nazvao je predsjednika NO dr.sc. Dragu Martinovića te počeo galamiti na njega, prijetivši kako će mu glavu otkinuti, te pitajući ga da mu kaže gdje se on u tom trenutku nalazi, jer bi vrli ministar odmah došao, kako bi se obračunao s njim.

Doznajemo i kako Stanislav Nižić zv. Biža nije bio toliko korektan, pa prenio svom voljenom ministru, kako je i on sam, na istoj sjednici NO, izjavio kako ministar nije mogao osporiti dostavljanje traženih dokumenata NO suglasivši se s ostalim članovima kako je komesar iskoristio ovu situaciju da se sakrije iza leđa ministra, kao i činjenicu da je komesar davno trebao riješiti slučaj Miroslava Galića i maknuti ga sa te pozicije, a ne se ovako ponašati, posebno naglasivši, kako je: Miroslav Galić dojadio više i Bogu i čoviku!

Nakon ovoga će uslijediti i kaznene prijave prema čelnicima MUP-a ŽZH, ministru i komesaru.

Obzirom da se već duže vrijeme spominju brojne afere ministra Zdravka Borasa, fizički napadi, prijetnje, ucjene, mobing nad djelatnicima MUP-a, a pored ove trenutne, najaktualnija je afera – prijave koju je DORH podnio protiv ministra (kriminalca – nasilnika) Zdravka Borasa, za pokušaj prevare, gdje je isti oštetio državni proračun RH za gotovo 100.000 KN.

Podsjećamo odgovorne kako je ministar Boras ranije izbačen iz MUP-a, zbog nezakonitog prekograničnog prometa cigaretama (kamion cigareta), u vrijeme kada je obnašao dužnost načelnika Krim službe u PU Ljubuški.

Zbog svega navedenog krajnje je vrijeme najodgovornijima, poput predsjednika ŽO HDZ BiH Nevenka Barbarića, i predsjednika Vlade ŽZH Zdenka Ćosića, ministra Borasa pozvati na podnošenje ostavke iz moralnih razloga, a ukoliko to ne učini, njihova je dužnost smjeniti ga s ove pozicije putem Vlade i Skupštine ŽZH.

Šteta koju je ova štetočina prouzročila našoj županiji i njenim građanima je skoro pa nepopravljiva, zato odgovorni nemaju nikakva prava oklijevati, jer ovakve osobe i karikature na najodgovornijim pozicijama kakva je MUP-a, građani naše male županije niti zaslužuju, niti mogu više trpiti.

Ljubuski.net