RASKOL HDZ-a U LJUBUŠKOM: Čović prihvatio ostavke Mišetića i Borasa, Barbarić u novom jadu

LJUBUŠKI – Prije nekoliko dana smo objavili informaciju da je Nevenko Barbarić, predsjednik ŽO HDZ BiH, podnio ostavku na političke funkcije u stranci. Dragan Čović, predsjednik stranke HDZ BiH, ostavku je prihvatio, piše Ljubuski.info

Ante Mišetić – Sova i Zdravko Boras bili 5 minuta kod Čovića

Jučer su ministar MUP-a ŽZH Zdravko Boras i Predsjednik Škupštine ŽZH Ante Mišetić – Sova došli na zakazani sastanak u središnjicu HDZ-a BiH u Mostaru s Draganom Čovićem. Isti su mu, kako smo i najavili, odmah dali svoje mandate na raspolaganje, želeći se solidarizirati s Nevenkom Barbarićom. Čović je u kratkom razgovoru, koji je trajao cca 5 minuta, prihvatio njihove mandate uz opasku da trebaju, prema statutu stranke, iste dostaviti pisanim putem Županijskom odboru HDZ BiH. U nastavku kratkog razgovora rekao im je da će potom tijela stranke provesti ponuđene ostavke.

Znakovito je da na istom sastanku nije nazočio, iako je prethodno to bio dogovor, ministar financija ŽZH Toni Kraljević. Izgleda da se Kraljević opredijelio, kao igrač, koji igra u sastavu Mladeži HDZ-a BiH Ljubuški. Mladež predvodi njegov sumještanin Vedran Markotić i treba imati u vidu činjenicu, da on već mjesecima nezakonito upravlja JP Parkovi d.o.o., javnim poduzećem, koje raspolaže znatnim financijskim prihodima u općini.

I Markotić želi biti novi načelnik

Iz HDZ BiH dolazi informacija da osebujni Markotić ima velike ambicije da postane novi načelnik općine, uz svesrdnu pomoć spomenutog ministra financija ZHŽ Tonija Kraljevića. Ova činjenica je najznačajnija za predstojeće izbore, jer Barbarić tako gubi financijsku moć,zbog činjenice da je općina u financijskom kolapsu.

Barbarić sazvao hitnu sjednicu OO HDZ BiH Ljubuški

Vidjevši novonastalu, za njega nepovoljnu, situaciju, Nevenko Barbarić je večeras sazvao hitnu sjednicu Općinskog odbora HDZ BiH Ljubuški, na kojoj je donijet zaključak, da članovi odbora temeljnih ogranaka u općini Ljubuški donesu prijedloge zaključaka o mogućem kandidatu za načelnika, smatrajući da će isti upravo njega, Nevenka Barbarića, kandidirati za novi četverogodišnji mandat.

Ovim potezom Nevenko Barbarić, bi prvi put bio kandidat za načelnika, a da sam sebe nije predložio za tu funkciji, a sve radi učvršćenja dobro uzdrmane pozicije u stranci i nepopularnosti u općini Ljubuški. Međutim, raspoloženje unutar HDZ-a Ljubuški nije sklono, po četvrti puta, kandidirati istog čovjeka.

Radi se o svojevrsnom raskolu unutar HDZ BiH u Ljubuškom, te ostaje vidjeti koja će opcija prevladati. Ona na čelu sa Vedranom Markotićem, uz pomoć ministra financija Tonija Kraljevića, ili istrošeni i nepopularni kadar na čelu sa Nevenkom Barbarić.

Ljubuski.info