Prvi put u Premijer ligi BiH u Grudama gostuje ekipa RK Hadžići

Rukometna ekipa iz Hadžića je zadnji put igrala u Grudama prije 5 godina i to u okviru 1.lige Federacije BiH. Ove godine se ekipa Hadžića vratila u Premijer ligu BiH i napravila pravo osvježenje kako svojim igrama i rezultatima još više odličnom organizacijom kluba, sjajnom organizacijom domaćih utakmica, a posebno predanim radom sa mladim rukometašicama. U zimskom prijelaznom roku ekipa se pojačala sa nekoliko igračica i trenutno zauzima 7.mjesto sa 18 bodova i sa potpuno osiguranim ostankom u društvu najboljih. U prošlom kolu Hadžićanke su na svom parketu ostvarile uvjerljivu pobjedu protiv ŽRK mira iz Prijedora rezultatom 37:28.

Gruđanke su u prošlom kolu imale lagano gostovanje u Jablanici kod RK Neretva gdje su ostvarile još jednu uvjerljivu pobjedu i zadržale vodeće mjesto na ljestvici Premijer lige BiH sa maksimalnim 45 bodova iz 15 utakmica.

U predigri subotnje utakmice, u 17.00 sati svoju utakmicu će odigrati mlađe igračice ova dva kluba, što je inače teško organizirati sa drugim klubovima ili zbog toga što nemaju mlađih kategorija ili zbog nemogućnosti prijevoza ili sličnih problema. U svakom slučaju ovo bi trebala biti praksa na svim utakmicama Premijer lige BiH.

Sigurno je da će gledatelji u subotu imati prigodu vidjeti odličan rukomet u obje utakmice. Grudske rukometne kraljice pozivaju Vas da ih dođete podržati u borbi za nove premijerligaške bodove.

SirokiBrijeg.info