Prvašićima u ZHŽ-u dio udžbenika besplatan

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Zapadnohercegovačke županije donijelo je određene upute koje se odnose na učenike osnovnih škola na području te županije.

Prema tome, u školskoj godini 2017./2018. koristit će se udžbenici koji su bili u upotrebi i prethodne godine. To znači novi ili korišteni udžbenici istih nakladničkih kuća i autora po kojima se radilo i do sada. Radne bilježnice ili vježbenice iz predmeta koji to zahtijevaju ne smiju biti korištene, već se moraju nabaviti nove, piše Ljubuški portal.

Budući da ove godine Zapadnohercegovačka županija ima prvi put 9. razred, podrazumijeva se da će se birati i neki novi udžbenici, ali opet, po mogućnosti, od istih nakladničkih kuća i autora po kojima se i do sada radilo. Još jedna promjena odnosi se na prvi razred osnovne škole, i to za nastavne radne materijale. O tome će odlučiti učitelji prvih razreda, a roditelji će preko njih biti pravodobno obaviješteni. Dakle, roditeljima čija djeca ove godine prvi put kreću u školu savjet je pričekati sami početak školske godine jer tada će dobiti upute učiteljica o nastavnom materijalu. Isto vrijedi i za one učenike koji ove godine kreću u deveti razred.

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Zapadnohercegovačke županije donijelo je odluku da će svi učenici prvog razreda dobiti besplatne udžbenike iz hrvatskog jezika i matematike, što će barem malo financijski olakšati roditeljima prvašića. Sve detalje o odabranim udžbenicima u prvom i devetom razredu moći ćete pročitati i na ulazima u škole.