Pronađen lijek za koronavirus – 79-godišnji pacijent ozdravio od eksperimentalnog lijeka!

U Genovi je od koronavirusa ozdravila osoba liječena s eksperimentalnim lijekom Remdesivir. Imamo prvu osobu koja je ozdravila nakon što je bila tretirana eksperimentalnim lijekom Remdesivirom, kazao je primarijus klinike za infektivne bolesti bolnice San Martino u Genovi Matteo Bassetti tijekom konferencije za novinare o koronavirusu.

Liječenje 79-godišnjeg pacijenta započelo je 7. ožujka, a sada je već dva brisa (tampone) pokazala negativnost na koronavirus. Pacijent će se uskoro vratiti u Lombardiju, kazao je Bassetti i naglasio kako su svi liječnici jako zadovoljni jer se čini da je taj lijek uspješan, izvijestio je Silvije Tomašević, dopisnih hrvatskog izdanja Večernjeg lista iz Italije.

Bassetti je dodao kako imaju još pacijenata koje liječe istim lijekom.

Podsjetimo kako u kineskom gradu Wuhanu, koji slovi kao epicentr epidemije koronavirusa, u srijedu po prvi put od izbijanja epidemije nije zabilježena niti jedna nova infekcija.

Trenutno samo pojedini mediji ovu sretnu vijest prenose jer izgleda kako je moguć kraj ovoj pandemiji i histeriji, i kako bi se za uskoro svi mogli vratiti svoji svakodnevicama!

SirokiBrijeg.info