Direktor Hrvatske pošte Mostar Mate Rupčić i direktor Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH Vilson Crnjac danas su u Mostaru potpisali ugovor o poslovnoj suradnji.

Naime, u glavnim poštanskim uredima Hrvatske pošte Mostar u Širokom Brijegu, Grudama, Ljubuškom i Posušju osiguranici će moći kupiti markice, odnosno premije osiguranja ZZO-a, u razdoblju od 18. 12. 2017. do 30. 3. 2018. godine.

Markica za 2018. godinu je žute boje, s otisnutim logom Zavoda te numeracijom i godinom za koju vrijedi. Cijena godišnje premije (markice) kao i proteklih godina je 20 KM.

Hrvatska pošta Mostar svakodnevno nastoji udovoljiti svim zahtjevima svojih korisnika, što potvrđuje i mogućnost brze i jednostavne kupovine markica ZZO-a, sve na jednom mjestu u vašem najbližem poštanskom uredu HP Mostar.

Predsjednik Uprave HP Mostar Mate Rupčić izrazio je zadovoljstvo ovom suradnjom kazavši – „Veliko nam je zadovoljstvo što osim trenutačne suradnje s ZZO Hercegovačko-neretvanske županije, sada širimo naše usluge i na Županiju zapadnohercegovačku“.

„Zavod za zdravstveno osiguranje ŽZH kao javna ustanova nije registrirana za vršenje transakcija bezgotovinskog ili gotovinskog platnog prometa, stoga su ti poslovi za potrebe Zavoda, povjereni institucijama registriranim za obavljanje platnog prometa.

Željeli smo suradnjom sa HP Mostar korisnicima naših usluga pojednostaviti i ubrzati nabavu markica Zavoda za zdravstveno osiguranje.

Dva su, dakle, bitna razloga za uvođenje ovakvog načina plaćanja markica; prvi je usklađivanje s pozitivnim propisima, drugi pak sigurnost djelatnika naših Područnih ureda Zavoda“, kazao je direktor ZZO Županije zapadnohercegovačke Vilson Crnjac.

SirokiBrijeg.info