ŠIROKI BRIJEG – Prije točno četiri godine u Širokom Brijegu novinari su porazgovarali s Perom Kožulom, tadašnjim šefom ovdašnje policije, a povod je bilo montiranje kamera kraj kojih, kako su tvrdili u širokobriješkoj policiji, ni mušica neće moći proći, a da ne bude evidentirana!

“Radi se o montiranju sustava videonadzora grada, odnosno područja općine Široki Brijeg, koji smo u suradnji s Općinom Široki Brijeg započeli prije nekoliko mjeseci, sad radove već privodimo kraju” – kazao je tom prilikom Kožul obrazloživši i svrhu ovog projekta:

“To podrazumijeva pokrivanje jednog šireg područja sustavom koji će nama omogućavati lakše pronalaženje počinitelja kaznenih djela ili će pak odvratiti moguće počinitelje od činjenja istih. Sustav koji se montira je zadnja riječ tehnike koja nam daje velike mogućnosti. Kako sam upoznat, takav još nema niti u jednom gradu u BiH. Radovi su već u završnoj fazi, postavili smo jedan dio kamera, koje su već u funkciji, a o mjestima gdje su postavljene ne mogu govoriti, važno je napomenuti da je cijelo područje kvalitetno pokriveno” – dodao je on.

Dnevno.ba