Cheerleading ulazi kako na Olimpijske tako i na Paraolimpijske igre, a Široki Brijeg je prvi grad u Bosni i Hercegovini u kojem djeca sa posebnim potrebama mogu trenirati cheerleading.

Naime u natjecateljski pravilnik za cheerleading dodane su discipline za djecu s posebnim potrebama i već na idućem prvenstvo ista se mogu službeno natjecati.

Ideja da se krene sa treninzima u Širokom Brijegu je dosla od strane trenerice Hrvatskog cheerleading kluba Široki Nikoline Čolak koja je kontaktirala Centar Marija Naša Nada i predstavila im svoju ideju i objasnila pravilnik koji su dobili.

Nikolina je za sada jedini trener u Bosni i Hercegovini sa službenom trenerskom licencom za cheerleading i već godinama je na čelu najtrofejnijeg cheerleading kluba u Bosni i Hercegovini.

“U centru Marija Naša Nada smo za sada imali upoznavanje i održali prvi trening koji se ekipi jako svidio. Kata mi je rekla da je već dobila mišiće, a Mate da će mu ovo pomoć da smrša, a Tomo mi je rekao da će doći na dodatne treninge kod mene jer živi u blizini. Hehe Čak su i izveli neke akrobacije. Jako zabavno je bilo, a ono najbolje definitivno je kraj treninga kad su pitali kad će ponovno” – kazala nam je Nikolina Čolak vidno uzbuđena i zadovoljna nakon prvog treninga.

Nadalje kako je navela, treninge će održavati za sada srijedom i uz nju kao pomoćnici, tu su i dvije zaposlenice Centra Marija Naša Nada.

“Ja jako puno vjerujem u ovu ekipu i mislim da jako puno mogu samo je bitno da ih se podrži. Ako uspijemo s našim planovima nadamo se da će ih svi vidjeti na Cheerleading prvenstvu Federacije Bosne i Hercegovine koje se 28.03.2020. održava u Grudama” – Kazala nam je na kraju Nikolina.

Ana Kvesić / SirokiBrijeg.info