Prikupljeno 23.080 KM i podijeljeno 350 paketa pomoći u humanitarnim akcijama “Božićni sajam” i “Reakcija 2016.”

LJUBUŠKI – Božićni i novogodišnji blagdani i ove su godine u Ljubuškom obilježeni manifestacijama humanitarnog i zabavnog karaktera.

Humanu tradiciju, s ciljem pomoći socijalno ugroženim sugrađanima, nastavili su i članovi Udruge mladih Agape. Organizirali su Božićni sajam i akciju Reakcija 2016., a koju su, kao i obično, podržali brojni Ljubušaci. O uspjehu akcije, koja je sa sobom povukla dugačke izračune i rezultate, Agapeovci su odlučili obavijestiti javnost putem službene Facebook stranice.

Uspješnost akcije

Navode kako je tijekom gore spomenute akcije prikupljeno ukupno 23.080 KM, od čega je na sajmu prikupljeno 16.100 KM, a u donacijama od različitih donatora 6. 980 KM. Riječ je o najvećem uspjehu ovog tradicionalnog projekta u Ljubuškom.

„U organizaciji i izvedbi sajma te podjeli paketa sudjelovalo je preko 50 osoba, koje su unatoč hladnoći prikupljale vaše donacije i radile na pripremama sajma. Sama priprema trajala je gotovo dva mjeseca, izvedba pet dana, a vrijeme raspodjele paketa je završeno prije pet dana. Podijeljeno je ukupno 350 paketa pomoći socijalno ugroženim obiteljima. Od srca zahvaljujemo dragim sugrađanima koji su nam ustupili prijevoz za pakete“, navode, između ostalog, u svom obraćanju javnosti Agapeovci.

Hvala!

Zahvalu su uputili i „krivcima“ za glazbeni program tijekom sajma, učenicima OŠ Ivane Brlić Mažuranić s razrednicom Rankom Boto, djeci iz Dječjeg vrtića Leptirić, kao i djeci i tetama iz vrtića Jelenko.

Također, navedeni su i brojni donatori koji su pokazali volju za opće dobro i bez čije pomoći i stalne podrške sajam ne bi mogao zaživjeti.

„Posebno smo zahvalni našoj pratećoj ekipi i njihovom posvećenom vodstvu kroz ovaj, ali i sve druge naše projekte – ekipi Radija Ljubuški. Zahvaljujemo i svim ostalim medijskim pokroviteljima na praćenju projekta. Dužni smo zahvaliti i svim posjetiteljima koji su svojim dolaskom podržali našu misiju, a koja je svake godine sve potrebnija u našoj sredini. Pozivamo vas da i dalje pratite naše projekte i pomognete nam ovu sredinu obogatiti i na taj način odgovoriti na vašu podršku“, istaknuli su Agapeovci.

Dnevni list