Preminuo Dinko Pezer, dopredsjednik OV-a Grude

GRUDE – Gruđane je jučer iznenadila vijest o smrti Dinka Pezera (61), dugogodišnjeg tajnika Crvenog križa u ZHŽ-u te dopredsjednika Općinskog vijeća u Grudama. Pezer je preminuo na poslu, upravo u Crvenom križu gdje je uvijek pokazivao izrazitu ljudskost i profesionalnost.

– Dinka Pezera pamtit ćemo kao dobrog čovjeka, humanitarca koji je takvu crtu pokazivao i kroz Crveni križ preko kojeg je pomagao onima u potrebi. U razdoblju od 2012. do 2016. godine obnašao je dužnost dopredsjednika Općinskog vijeća i bio je konstruktivan u svome djelovanju, kazao je o pokojnom Pezeru načelnik općine Grude Ljubo Grizelj. Smrt dugogodišnjeg člana i zaposlenika Crvenog križa šokirala je sve članove ove organizacije.

– Prije svega, izrazio bih sućut obitelji. Dinko će nam svima nedostajati i težak je to gubitak za budućnost ove organizacije. Krasile su ga odlike humanog i vrijednog čovjeka koji je jako dobro obavljao pravne poslove, kazao je za “Večernji list” generalni tajnik Crvenog križa FBiH Namik Hodžić, piše Večernji list BiH.

I u HSP-u BiH, čijim je Klubom vijećnika predsjedao u Općinskom vijeću, govore sve najbolje. – Preko Crvenog križa pomagao je onima koji bi se obratili za pomoć. Bio je tih, radišan i dobar čovjek, kazao je Ante Zorić, predsjednik podružnice ove stranke u Grudama. Pogrebna povorka će krenuti srijedu u 16 sati ispred mrtvačnice u Cerovu Docu, župa Raskrižje. Iza Dinka, uz majku, od bliže obitelji ostaju supruga i dvoje odrasle djece.

Večernji list BiH