Predstavnici CZ ŽZH u radnoj posjeti Uprave CZ Tuzlanskog kantona

Ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović i pomoćnik ravnatelja Mladen Bošnjak boravili su u radnom posjetu Upravi civilne zaštite Tuzlanskog kantona, gdje su ih primili v. d. direktor Zoran Jovanović, pomoćnik direktora Dragan Pelemiš i šef Operativnog centra Elvedin Kurbašić.

Na samom početku radnog sastanka nazočne je pozdravio i zaželio dobrodošlicu v. d. direktor Zoran Jovanović. Ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović je zahvalio na prijamu i istaknuo da je ovaj radni sastanak nastavak suradnje ovih dviju Uprava civilne zaštite.

„Središnja tema sastanka je prema ranijem dogovoru izrada projekta sustava za uzbunjivanje građana, a naravno dotaknut ćemo se i drugih tema iz područja zaštite i spašavanja, onoliko koliko nam vrijeme bude dopuštalo“, rekao je na samom početku sastanka ravnatelj Martinović.

Pomoćnik direktora Dragan Pelemiš Uprave civilne zaštite Tuzlanskog kantona je rekao da je Uprava izradila Projekt sistema uzbunjivanja i obavještavanja stanovništva na području Tuzlanskog kantona i da je u tijeku procedura javne nabave sirena na daljinsko upravljanje.

Šef Operativnog centra Elvedin Kurbašić upoznao je goste o projektnom zadatku na temelju kojega je izrađen Projekt, o konceptu sustava, sadržaju projekta, kao i samom tijeku javne nabave.

Pomoćnik ravnatelja Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke Mladen Bošnjak govorio je o tijeku postavljanja kamera za nadzor i rano otkrivanje požara, kao i o provedenoj edukaciji učenika srednjih škola u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Na kraju radnog sastanka ravnatelj Martinović zahvalio je domaćinima na dragocjenim informacijama o projektu sustava za uzbunjivanje građana i pozvao ih na uzvratni posjet u sjedište Uprave u Grude.

Ana Kvesić / SirokiBrijeg.info