Predsjednik Vlade ŽZH sudjelovao na sastanku Izvršnog odbora Jadransko-jonske euro regije

Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić sudjelovao je na sastanku Izvršnog odbora Jadransko-jonske euro regije koji je održan u Briselu.

Predsjednik Ćosić je sudjelovao na sastanku povodom prijema Županije Zapadnohercegovačke u članstvo ove ugledne euro regije. Naime, na prethodno održanoj sjednici Skupštine regije, službeno je prihvaćen zahtjev naše Županije za prijem u članstvo. Jadransko-jonska euro regija je organizacija koja okuplja članove iz partnerskih zemalja ove regije kao sto je Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Italija, Slovenija, Crna Gora, Albanija i Grčka.

Predsjednik Ćosić je na sastanku predstavio nasu Županiju i izrazio spremnost za jačanje suradnje u razvojnim projektima s partnerima iz susjednih regija koji podržavaju politike i inicijative iz Strategije za Jadransko-jonsku regiju – EUSAIR. Na sastanku se također razgovaralo o inicijativi za uspostavljanje mreže gradova, sveučilišta i gospodarskih komora partnerskih regija s ciljem proširenja suradnje s partnerima na lokalnoj razini kao ključnim dionicima razvoja.

Sastanku je također nazočio Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovacko-neretvanske županije te Željana Zovko, zastupnica u Europskom parlamentu, priopćeno je iz Vlade ŽZH.

SirokiBrijeg.info