Poznata neka od imena sa područja ŽZH koji su uhićeni u jutrašnjoj policijskoj akcije protiv automafije

Šest uhićenih i jedan u bijegu, te još osam privedenih na salušanje epilog je jutrošnje velike policijske akcije protiv automafije u zapadnoj Hercegovini. Osim Ljubuškog, Gruda i Širokog Brijega, uhićivani su sumnjivci i u Mostaru i Sarajevu, a u čitavoj akcije je sudjelovalo više od stotinu pripadnika nekoliko policijskih agencija koje je predvodila SIPA.

Osim Ferde Vukoje iz Gruda i Goran Nižić iz Ljubuškog, među uhićenima se spominju i imena Joze Cigić te Jure Markića iz Širokog Brijega, svi od ranije sumnjičeni za sudjelovanje u krađi više desetina skupocjenih vozila, među kojima najviše BMW-a i VW-a, čija je ukupna vrijednost mjeri na milijune maraka. U zapadnoj Hercegovine je izvršeno ukupno šest pretresa, a veliki broj policajaca se moglo vidjeti na nekoliko autootpada i servisa. I u Mostaru je izvršen pretres u servisu BMW-a, koji se nalazi pokraj ceste između naselja Bakijina Luka i Raštani, što je nemalo šokiralo klijente.

– Koliko je poznato, Nižić i Vukoja su se specijalizirali za vozila marke BMW, a Cigić i Markić za vozila VW-a – kažu za Pogled.ba u zapadnoj Hercegovini.

Prema svemu sudeći, automafijaško klupko se počeo odmotavati prije gotovo dva mjeseca, kada je, nakon policijske potjere, u mostarskom naselju Rodoč uhićen Omer Mahmutović (31) iz sarajevske Ilidže.

Kako je pisano ranije, lani je samo u dolini Neretve ukradeno 110 auta ovih marki, što je više za čak 40 posto nego godinu ranije.

Pogled.ba