Temeljem najave kako će član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda i predsjednik HDZ BiH, dr. Dragan Čović, u ponedjeljak 24. travnja boraviti u službenoj posjeti Ljubuškom, sa ciljem obilježavanja 27. obljetnice osnutka OO HDZ BiH Ljubuški, predstavnici Udruge Zaboravljeni branitelji Ljubuški su odlučili zatražiti sastanak s gosp. Čovićem, tijekom njegovog boravka u Ljubuškom, kazali su iz UZB Ljubuški.

Budući da su već duže vrijeme bezuspješno pokušavali održati sastanak s gosp. Čovićem, i budući da je izostala politička podrška njihovim časnim i legitimnim nastojanjima, gdje su ponovno izigrani od vladajuće većine u Parlamentu FBiH, Predstavnici UZB namjeravaju gosp. Čoviću prezentirati svoja dosadašnja nastojanja i uvjete, a to je usvajanje Rezolucije branitelja u Parlamentu FBiH.

Zaboravljeni branitelji su već organizirani i spremni na masovne prosvjede i blokade, ali ovim putem žele dati još jednu priliku politici, gdje gosp. Čović igra značajnu ulogu i ima mogućnost stati iza opravdanih zahtjeva istinskih branitelja.

U cilju slanja što jače poruke, UZB i ovim putem poziva svo članstvo okupiti se u ponedjeljak 24. travnja 2017. godine, u 11 sati ispred zgrade Općine Ljubuški.

UZB Ljubuški