Pozivaju se svi zainteresirani na prezentaciju zaštite hercegovačkih autohtonih sorti duhana kroz Braniteljsku zadrugu u ŽZH, koja će se održati dana 05.05.2017 godine (petak) u 20,00 sati u kino dvorani u Grudama.

Prezentaciju će voditi Vlado Marušić i Vjekoslav Dragoja inicijatori i osnivači Braniteljske zadruge za područje cijele ŽZH.

Navedeni gosti će uz pomoć svojih suradnika iz cijele ŽZH, a poglavito iz Gruda govoriti o pozitivnim rezultatima u oblasti uzgoja i proizvodnje autohtonih sorti duhana, kao i o pozitivnim rezultatima uzgoja i sadnje smilja u Hercegovini gdje je Vlado Marušić dopredsjednik Grupacije proizvođača i prerađivača smilja pri gospodarskoj komori FBiH a Vjekoslav Dragoja stručni suradnik u navednoj grupaciji.

Isto tako na navedenoj prezentaciji će biti govora i o drugim segmentima proizvodnje i uzgoja nekih vrsta ljekovitog bilja, kao i o realnim i provodivim projektima u oblasti stočarstva na području Hercegovine kroz Braniteljsku zadrugu, koja će kroz postojeće Zakone o duhanu u BiH i Zakon o organskoj proizvodnj u FBiH tražiti siguran plasman i otkup svih proizvoda kroz Braniteljsku zadrugu.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane za prisustvovanje navednoj prezentaciji.

SirokiBrijeg.info