Poziv na rukometni derbi u Grude i mogućnost proslave naslova prvaka BiH

GRUDE – U subotu se u Grudama igra utakmica između lidera Premijer lige BiH, ekipe HŽRK Grude Autoherc i trenutno drugoplasirane ekipe ŽRK Jedinstvo Adler iz Tuzle koja jedina još bar teoretski može stići do naslova prvaka BiH.

Tuzlanska ekipa u Grude dolazi nakon sjajnih nastupa u Premijer ligi , ali i nakon plasmana u završnicu KUP-a BiH. Iako je ova ekipa povratnik u Premijer ligu od ove sezone, to ih nije spriječilo da ostvare čak 11 pobjeda u dosadašnjih 16 utakmica te da budu poslije Gruđanki i ekipa sa najefikasnijim napadom i najboljom obranom. Izvanredna serija pobjeda, Tuzlanke je dovela na drugo mjesto ljestvice i u jednog od gotovo sigurnih putnika za Europu. U Grudama će svakako pokušati da odigraju što bolje i da ukoliko se ukaže prilika, domaćinima nakon gotovo dvije i pol godine nanesu poraz na domaćem parketu. U prvom dijelu sezone u Tuzli je ekipa HŽRK Grude Autoherc slavila rezultatom 30:24.

Ekipa HŽRK Grude Autoherc je isto tako u odličnoj formi koju je potvrdila zasluženom uvjerljivom pobjedom na Ilidži. Gruđanke su daleko najefikasnija ekipa Premijer lige i ekipa sa najmanje primljenih golova. Pobjednički niz u Premijer ligi traje već 31 utakmicu ili 17 mjeseci i grudske rukometašice ga svakako žele nastaviti i u subotu. Prvakinje su nakon dugo, dugo vremena konačno kompletne i očekuju veliku podršku s tribina, a posebno ih raduje najava UNCUTA da će doći na tribine grudske sportske dvorane.

Utakmicu dva najefikasnija napada i dvije najbolje obrane Premijer ligi će izravno prenositi City TV koji se emitira u HOME TV; MOJA TV i Telemachu. Žalosno je da na zahtjev domaćina za prijenosom ove utakmice od strane BHT1 koji je upućen RS BiH nitko nije našao za shodno odgovoriti. Još jedan dokaz da RS BiH totalno diskriminira ženski rukomet jer se svaki vikend rade prijenosi muške Premijer lige BiH, a evo ovog vikenda kad se ne igra muška liga ne može se osigurati prijenos najvažnije utakmice sezone u ženskoj ligi. Na čast i obraz uredu RS BiH!

U svakom slučaju svi oni koji u subotu dođu sportsku dvoranu Bili Brig imat će privilegiju gledati i uživati u onom najboljem što trenutno ima ženski BiH rukomet.

Grudske cure-kćeri bure pozivaju sve svoje navijače da dođu i svojim korektnim i sportskim navijanjem pomognu da već u subotu zajedno proslave novi naslov prvakinja BiH.

SirokiBrijeg.info